Life

Care este cel mai deștept animal de pe pământ. A depășit omul la un test banal

Care este cel mai deștept animal de pe pământ, în realitate. La unele teste de inteligență a reușit să îl depășească chiar și pe om.
05.03.2023 | 09:40
Care este cel mai destept animal de pe pamant A depasit omul la un test banal
Care este cel mai deștept animal de pe pământ. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este cel mai deștept animal din lume. Aceasta a reușit chiar să depășească și omul, totul la un test banal. Iată despre ce este vorba!

Care este cel mai deștept animal de pe pământ

Este vorba despre un cimpanzeu care a fost catalogat de primatologul Fras de Waal, de la Universitatea Emory, Georgia, drept numărul 1 pentru „premiile Nobel pentru animale” în ceea ce privește inteligența.

ADVERTISEMENT

Cimpanzeul Ayumu a reușit să depășească și oamenii la o anumită sarcină de memorie. Este vorba despre faptul că acest cimpanzeu a putut să-și amintească ordinea corectă a unei serii de numere când au apărut la întâmplare pentru 210 milisecunde.

Aceeași sarcină le-a dat bătăi de cap copiilor umani, care nu au putut să ghicească la fel de repede seria de cifre de pe monitorul cu ecran tactil.

ADVERTISEMENT

Cimpanzeii sunt niște animale deștepte și în sălbăticie și au fost văzuți de specialiști cum folosesc limbajul semnelor pentru a comunica sau cum pot să creeze unelte care să le facă viața mai ușoară cu propriile brațe.

Ce alte animale mai sunt foarte inteligente. I-au surprins pe savanți

Chiar dacă este un lucru greu să stabilești inteligența animalelor, iată că acest cimpanzeu a dat dovadă de o inteligență ieșită din comun.

ADVERTISEMENT

Totuși, vestea nu îi surprinde pe cei care sunt adepții darwinismului și consideră că oamenii se trag din maimuță, pentru că era imposibil ca noi să provenim din mutațiile genetice ale unui animal care să nu fie inteligent.

Pe de altă parte, caprele sunt cele care i-au uimit pe oamenii de știință în cadrul unor asemenea teste de inteligență, după ce au reușit să rezolve foarte rapid un puzzle mecanic prin care trebuiau să deschidă o cutie ce conține un fruct.

ADVERTISEMENT

Comportamentul caprelor a fost cu atât mai impresionant cu ele și-au amintit după o perioadă de timp acest joc, iar specialiștii au fost de părere că aceste animale au o memorie pe termen lung foarte bună.

Caprele au „o memorie pe termen lung excelentă”, a declarat co-autorul dr. Elodie Briefer, de la  ETH Zurich, într-un comunicat.

ADVERTISEMENT