Life

Care este cel mai sănătos condiment. Este foarte ieftin, se vinde cu 6.49 de lei, are multe vitamine și fier și îl găsești în toate supermarketurile din România

Care e cel mai bun condiment. Are un preț mic, vitamine, fier și poate fi cumpărat din toate magazinele din țara noastră.
31.05.2024 | 16:00
Care este cel mai sanatos condiment Este foarte ieftin se vinde cu 649 de lei are multe vitamine si fier si il gasesti in toate supermarketurile din Romania
Care e cel mai bun condiment. Are un preț mic, vitamine, fier și poate fi cumpărat din toate magazinele din țara noastră. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Care este cel mai sănătos condiment. Este foarte ieftin, are multe vitamine și fier și îl găsești în toate supermarketurile din România. Adaugă savoare preparatelor culinare și este foarte versatil, indiferent de bucătăriile din întreaga lume.

Care e cel mai bun condiment. Are un preț mic, vitamine, fier și poate fi cumpărat din toate magazinele din țara noastră

Care e cel mai bun condiment. Are un preț mic, vitamine, fier și poate fi cumpărat din toate magazinele din țara noastră. Se folosește în numeroase salate și dressinguri, specialiștii precizând că are multe calități.

ADVERTISEMENT

Oțetul de mere este considerat de foarte mulți bucătari de pe glob cel mai sănătos când vine vorba de capitolul mirodenii. Nutriționiștii îl aleg de fiecare dată pentru că poate fi turnat peste carne de vită, pui sau legume.

De asemenea, poate îmbunătăți gustul fără a adăuga multe calorii. Condimentul este fermentat, motiv pentru care este bun pentru intestin. Adaugă un gust înțepător preparatelor culinare, fiind produs din vin sau cidru de mere.

ADVERTISEMENT

În plus, nutriționiștii îl recomandă pentru că este bogat în polifenoli, compuși benefici găsiți în plante. Oțetul de mere are acizi organici, ceea ce înseamnă că poate fi o sursă bună de antioxidanți, au descoperit studiile.

„În general, sunt pro-condimente dacă te ajută să mănânci alimente mai sănătoaseNu are sare, zahăr sau grăsimi adăugate și nu ai nevoie de mult pentru a obține un gust foarte puternic”, susține dieteticianul Natalie Rizzo, editor de nutriție, conform Today.

ADVERTISEMENT

Produsul are un cost accesibil și poate fi achiziționat începând de la suma de 6,49 lei. Mai mult decât atât, cel mai sănătos condiment de pe pământ are foarte multe beneficii pentru organism, inclusiv efecte antimicrobiene și antioxidante.

Care sunt proprietățile pe care le are oțetul de mere

Oțetul de mere are utilizări culinare, dar și proprietăți medicinale. Specialiștii în domeniul alimentar transmit că acest condiment conține enzime, bacterii benefice și substanțe nutritive, cum ar fi: vitaminele C și B, potasiu și fier.

ADVERTISEMENT

Produsul ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ameliorarea simptomelor de diabet și accelerarea arderii grăsimilor. De asemenea, alimentul reduce nivelul de colesterol LDL și este ideal pentru controlul tensiunii arteriale. În plus, îmbunătățește digestia.

Totodată, experții spun că oțetul de mere este bogat în nutrienți și poate anihila anumiți agenți patogeni, inclusiv bacterii, din organism. Se folosește la curățarea și dezinfectarea rănilor, dar și la tratarea ciupercilor unghiei, a paraziților intestinali și ale infecțiilor auriculare.

Cercetările demonstrează că este un conservant natural pentru mâncare. Oțetul de mere poate inhiba dezvoltarea bacteriilor, precum E.coli în alimente și contribui la scăderea nivelului glicemiei în sânge.  Poate contribui și la pierderea în greutate prin promovarea sațietății.

Mai mult decât atât, poate îmbunătăți sănătatea inimii. Studiile efectuate pe animale sugerează că produsul poate scădea nivelul de colesterol LDL și pe cel al trigliceridelor, factori de risc primari ai bolilor de inimă.

ADVERTISEMENT