Care este cel mai sănătos pește de mâncat? Chiar dacă unele tipuri de pește din comerț pot fi ceva mai scumpe, asta nu înseamnă că sunt și mai sănătoase. De cealaltă parte, altele te-ar putea surprinde cu adevărat.
Peștele este considerat o comoară pentru sănătate. Iar atunci când este inclus în dieta zilnică poate să facă minuni pentru organism. Nu orice pește din comerț este însă o alegere atât de bună.
Cei mai mulți cred că somonul e cel mai sănătos pește de mâncat. Este destul de scump și se știe foarte bine că este bogat în acizi grași. Totuși, un alt tip de pește mult mai ieftin poate să facă diferența. Bonus, se găsește cam în orice magazin.
Specialiștii spun că cel mai sănătos pește de mâncat este sardina. Cu siguranță ai observat și tu sardinele la conservă, dar poate ai evitat să le cumperi, gândindu-te că mai bine optezi pentru un pește proaspăt.
Adevărul este însă altul. Sardinele sunt chiar mai bune decât somonul când vine vorba de beneficii. Cele la conservă sunt bogate în acizi grași, dar și în vitamina D. De asemenea, sunt o bombă de calciu.
Se pare că o banală conservă de sardine are la fel de mult calciu precum un pahar de lapte, spun cercetătorii. Mai mult de atât, un studiu din 2021 publicat în jurnalul Clinical Nutrition a arătat că cine alege să consume sardine la conservă prezintă un risc mai mic în a dezvolta diabet de tip 2.
Există însă o singură problemă. Deși sardinele sunt cel mai sănătos pește de mâncat, gustul lor nu e pentru oricine. Chiar și așa, există soluții. Pot fi folosite diferite ierburi, dar și niște zeamă de lămâie deasupra.
Iar având în vedere beneficiile pe care le au, chiar merită încercate. Al doilea pește sănătos este somonul despre care vorbeam mai devreme. E o alternativă pentru sardine, însă una ceva mai scumpă.
Acest pește are la rândul său cantități mari de Omega 3 și de asemenea, e bogat în vitamine și în minerale. Pentru mulți însă, prețul ridicat poate fi o problemă. Tocmai din acest motiv, recomandarea specialiștilor este să optăm pentru sardine.