Life

Care este cel mai scump măr din lume. Crește doar la peste 3.000 de metri altitudine și are o culoare deosebită

Cel mai scump măr din lume crește doar la 3.000 de metri altitudine și doar într-o anumită zonă. Acesta are și o culoare deosebită, care îl diferențiază de merele din comerț.
07.03.2023 | 10:06
Care este cel mai scump mar din lume Creste doar la peste 3000 de metri altitudine si are o culoare deosebita
Cât costă cel mai scump măr din lume. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Merele sunt unele dintre cele mai populare fructe din România și nu numai. Acestea se găsesc în toate hipermarketurile din țară, dar și în piețe. De asemenea, cei care stau la curte se pot bucura și de mere proaspete, având în vedere că acestea cresc prin nenumărate zone, datorită climei.

”Diamantul negru”, cel mai scump măr din lume

Există însă și anumite mere mai deosebite, care nu se prea găsesc în România și nici în alte zone și ale căror preț nu este chiar pentru oricine. Dacă merele pe care le știm cu toții sunt accesibile când vine vorba de prețul pentru un kilogram și pot fi folosite inclusiv în nenumărate rețete, iată că altele ajung la sume fabuloase.

ADVERTISEMENT

Cel mai scump măr din lume este ”Diamantul negru”, sau ”Black Diamond”. De ce este atât de scump și ce îl face deosebit? În primul rând locul în care acesta crește, iar mai apoi culoarea, care de altfel este unică în lume, așa că nu se poate compara cu nimic altceva.

”Diamantul negru”, adică cel mai scump măr din lume, face parte din familia merelor Huaniu și este și extrem de rar. Acesta este cultivat doar în Tibet, mai exact în regiunea Nyingchi, la altitudini de peste 3.100 de metri, de aici și prețul destul de piperat.

ADVERTISEMENT

Ce culoare are cel mai scump măr din lume? La prima vedere poate părea negru, însă în realitate este practic un violet mai închis. În interior însă, regăsim același fruct alb pe care îl știm, astfel că doar coaja este cea care îi oferă un aspect mai deosebit.

Și totuși de ce este negru cel mai scump măr din lume? Din cauza altitudinii la care crește și nu numai. Temperatura fluctuează în regiunea din Tibet atât ziua cât și noaptea, astfel că ”Diamantul negru” este expus la o mulțime de ultraviolete.

ADVERTISEMENT

De ce nu se poate cultiva acest fruct și în alte zone din lume? ”Diamantul negru” ajunge la maturitate după opt ani, iar sezonul de producție este estul de scurt, mai exact în jur de două luni de zile, astfel că mulți fermieri sunt reticenți când vine vorba de cultivarea sa.

Cât costă cel mai scump măr din lume

De cealaltă parte, cel mai scump măr din lume vine și cu beneficii. Acesta nu are nevoie de fertilizare și de asemenea, rezistă la frig fără a fi nevoie de vreo protecție. De asemenea, el se poate proteja singur împotriva insectelor și a paraziților, lucru pe care nu îl putem spune și despre merele normale.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește gustul, cel mai scump măr din lume este extrem de dulce și are un nivel mai ridicat de zaharuri organice, spre deosebire de restul merelor. Și totuși cât ajunge să coste un astfel de măr? Nu oricine își permite să plătească această sumă, pentru un singur fruct.

Dat fiind faptul că ”Diamantul negru” crește doar la peste 3.000 de metri altitudine și durează până la opt ani până când pomul ajunge la maturizare, acesta nu este chiar atât de accesibil. Cel mai scump măr din lume se vinde la bucată, iar un singur fruct poate să coste între 7 și chiar și 20 de euro în anumite supermarketuri.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!