Cel mai scump restaurant din lume a obținut o stea Michelin și este locul în care doritorii nu se bucură numai de mâncare, dar și de o experiență inedită. Oaspeții sunt invitați să intre într-o lume complet diferită.
Restaurantul Ginza Kitafuku din Tokyo a regândit ideea de lux și opulență. Cu o stea Michelin, își invită oaspeții să pășească într-o lume într-o nouă lume, desculți, luând masa, care nu costă puțin deloc, pe podea.
Meniul de degustare al celui mai scump restaurant din lume, pornește de la prețul impresionant de 2.130 de dolari, aproximativ 2.000 de euro, și este specializat exclusiv în un tip de crab de zăpadă, extrem de apreciat în Japonia.
Acest crab, renumit pentru calitatea sa deosebită, este atât de venerat încât beneficiază de un muzeu dedicat. De asemenea, este considerat un deliciu regal, fiind o alegere preferată a familiei imperiale japoneze.
Oaspeții care intră în Ginza Kitafuku trebuie să-și lase pantofii la ușă, mesele fiind așezate în mod tradițional japonez, direct pe pardoseală. Totuși, dacă acest lucru nu este confortabil pentru toată lumea, există și posibilitatea de a mânca într-o cameră separată.
Aici există mese și scaune, locul fiind, de obicei, dedicat străinilor. Pregătirea mâncării se face chiar în fața clienților, reprezentând un adevărat spectacol. Totuși, cei slabi de inimă ar putea să nu fie încântați.
Animalele sunt gătite imediat ce sunt curățate. Totodată, de menționat este că cel mai scump restaurant din lume oferă și variante pentru oamenii de rând. De pildă, meniul cu crab roșu costă în jur de 258 de dolari.
Pe Tripadvisor, restaurantul a obținut un scor de 4.5 și numeroase recenzii pozitive. „Ne-am bucurat de cina noastră privată aici în februarie 2020. Un bucătar a pregătit crabii în multe moduri diferite. Crabul a fost cel mai gustos pe care l-am mâncat vreodată. Mi-ar plăcea să mă întorc”, a spus cineva.
„Cameră privată cu bucătarul care gătește aproape totul în fața ta (o parte din crab este trimisă în bucătărie). Am ales crabul + două tipuri de carne. La finalul mesei eram foarte satul. O experiență foarte frumoasă, dar pentru prețul plătit aș încerca înainte de alte tipuri de mese în Japonia”, a dezvăluit un alt client.