Un cunoscut specialist din România a făcut o sinteză a apei îmbuteliate din magazine. Care este, de fapt, cea mai sănătoasă apă din comerț. Ce recomandări are specialistul având în vedere cercetările pe care le-a efectuat.
Te-ai întrebat vreodată care este cea mai indicată apă din comerț, pentru a fi băută de oameni? Răspunsul l-a oferit Adrian Vornicu, expert în biolectronică și micro-nutriție, după ce a studiat mai multe tipuri.
Magazinele abundă de sticle de apă de la diverși producători, însă clienții trebuie să ia în calcul câteva aspecte. În primul rând, cumpărătorii trebuie să fie atenți la compoziția și calitatea băuturii pe care o iau de pe raft.
Așadar, marca nu este cel mai important lucru luat în calcul de oameni. În al doilea rând, se recomandă să se consume apă care are un reziduul sec sub 100 de grade. Apa îmbuteliată nu trebuie să aibă o aromă de microplastice.
„Dar între mese apoi prin apă pură, și prin apă pură înțeleg fiecare sticlă de apă plată, are o marcă și spune așa: reziduul sec la 180 de grade și apoi ai o cifră cu miligrame. Ce înseamnă asta?
Este luat un litru de apă, este pus la fiert și când se evaporă rămân niște reziduuri pe fundul vasului și ele sunt cântărite. Atunci constatăm că din tot acel litru după ce a fiert a mai rămas 100 miligrame.
Eu recomand, din ceea ce am studiat și învățat, să se bea între mese o apă cu reziduul sub 100”, a declarat cercetătorul Adrian Vornicu, în podcastul Altceva cu Adrian Artene, de pe YouTube.
Specialistul în micro-nutriție a observat felul în care trăiesc oamenii din zonele alpine. Aceștia se află printre cele mai longevive categorii de persoane pentru că trăiesc în munți de unde vine cea mai pură apă.
Mai mult, Adrian Vornicu îi sfătuiește pe români să consume și apă minerală. Apa plată se poate bea între mese, iar atunci când ne așezăm la masă putem bea o apă minerală. Aceasta se poate bea și cu jumătate de oră înainte de masă.