Cea mai sănătoasă gustare este ușor de găsit și conține mulți nutrienți. Are numeroase beneficii pentru sănătate și o poți cumpăra de la orice magazin.
Atunci când simțim nevoia de o gustare nutritivă, ne gândim la fructe, în general, cum ar fi merele. Există, însă, o variantă și mai bună de gustare.
Această gustare se găsește în orice supermarket, iar nutriționiștii o recomandă datorită beneficiilor pe care le are pentru sănătate. Mai exact, este vorba despre migdale, care conțin mai mulți nutrienți esențiali.
Recent, migdalele s-au aflat pe primul lor într-un clasament al celor mai nutritive 100 de alimente. Au obținut un scor de 97 din 100, informează BBC.
Unul dintre motivele pentru care migdalele sunt atât de sănătoase este faptul că sunt bogate în acizi grași mononesaturați. Aceștia contribuie la susținerea sănătății inimii, dar și la gestionarea nivelului de zahăr din sânge în cazul persoanelor care suferă de diabet.
Un alt avantaj al migdalelor este faptul că sunt pline de proteine, vitamine, fibre și minerale esențiale, precum magneziu, cuprul, manganul și vitamina E.
Conțin grăsimi sănătoase, care pot să susțină un nivel echilibrat al colesterolului. Totodată, pot reduce riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.
În migdale există nutrienți vitali pentru a menține inima sănătoasă. Acestea reprezintă o sursă de fitosteroli și acizi grași nesaturați, care pot contribui la reducerea colesterolului, dar și de magneziu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale.
Potrivit Jurnalului Britanic de Nutriție, includerea nucilor într-o dietă sănătoasă, în cantitatea de 55 de grame pe zi, prezintă un risc crescut de creștere în greutate, întrucât acestea ajută la reducerea senzației de foame.
Mai mult, migdalele conțin antioxidanți, care protejează celulele de stres oxidativ și promovează sănătatea generală.
Conținutul de vitamina E și acid folic contribuie la menținerea sănătății creierului și joacă un rol important în funcția cognitivă și memorie.
Conform cercetărilor recente, migdalele pot fi de mare ajutor la menținerea sănătății intestinului. Acestea sprijină microbiomul intestinal, o colecție de bacterii benefice esențiale în digestie, imunitate și în reglarea dispoziției.
Migdalele sunt versatile, așa că pot fi consumate ca atare, sub formă de gustare, dar pot fi adăugate și în diverse rețete. Se pot consuma și prăjite sau coapte dacă vrei să adaugi o notă crocantă preparatelor.
O altă variantă este făina de migdale. Atunci când sunt măcinate, migdalele se transformă într-o făină fără gluten. Aceasta se poate utiliza pentru a coace biscuiți sau prăjituri, notează Surrey Live.
De altfel, poți prepara granola de casă dacă combini migdalele cu orez, semințe și cu puțină miere sau sirop de arțar.