Life

Care este, de fapt, poziția de somn corectă. Motivul pentru care multe persoane se trezesc obosite și cu dureri de spate

Poziția de somn este mai importantă decât am fi crezut. Dacă nu dormim corect, este posibil să ne trezim cu dureri insuportabile dimineața, fără a știi cauza reală.
25.11.2022 | 20:26
Care este de fapt pozitia de somn corecta Motivul pentru care multe persoane se trezesc obosite si cu dureri de spate
Care este poziția corectă de somn. Te ajută să scap de riduri și te ferește de dureri. Sursă foto: Freepik.com
ADVERTISEMENT

Poziția de somn, dar și felul în care o persoană doarme îi poate afecta viața de zi cu zi, dar și starea de sănătate.

Care este poziția de somn perfectă

În primul rând, o poziție corectă de somn are grijă de coloana vertebrală, dar și de încheieturile și mușchii noștri. De cealaltă parte, odihna este esențială pentru o mai bună funcționare a organismului nostru.

ADVERTISEMENT

Dr. Tarek Nazer, Specialist Ortopedie și Traumatologie dezvăluie că persoanele care nu dorm corect ajung să aibă de suferit mai târziu.

De asemenea, în momentul în care poziția de somn ne face deja să simțim dureri de coloană sau de gât, este nevoie să o corectăm rapid pentru a nu ne confrunta cu probleme mai grave în viitor.

ADVERTISEMENT

Care este cea mai sănătoasă poziție de dormit? Specialistul spune că pe spate. În acest mod, coloana vertebrală este dreaptă.

De asemenea, sânii se mențin mai fermi, iar ridurile sunt și ele prevenite, explică el.

”Dormind pe spate, coloana noastră vertebrală este dreaptă, în poziție corectă. Pe lângă faptul că previne durerile de spate și pe cele de gât, are un rol important în fermitatea sânilor și în prevenirea ridurilor.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, limitează efectele neplăcute ale refluxului gatro-intestinal”, spune specialistul.

De ce este bine să dormi pe o parte

O a doua poziție de somn corectă este dormitul pe o parte. Într-adevăr, nume este la fel de sănătoasă ca prima variantă, însă are și ea beneficii.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, cei care dorm pe o parte sunt feriți de dureri de gât și de spate. De asemenea, se evită și sforăitul în acest mod.

”Dormitul pe o parte previne la rându-i durerile de gât și de spate, reduce refluxul gastro-intestinal, și este foarte recomandat celor care sforăie.

În plus, este poziția ideală pentru femeile însărcinate”, a mai completat medicul ortoped, Tarek Nazer.

O poziție completa interzisă, potrivit specialistului este dormitul pe burtă. Singurul beneficiu al acestei poziții este că o persoană nu sforăie. Rezultatul pentru organism însă poate fi devastator.

Poziția de somn care este complet interzisă

Persoanele care dorm pe burtă se pot confrunta cu dureri de gât, dar și dureri de spate.

De asemenea, în cazul femeilor, sânii își pierd fermitatea, iar ridurile vor fi și ele mult mai dese.

”Este adevărat, cine doarme pe burtă, de exemplu, nu sforăie, însă cu siguranță va avea dureri de gât, dureri de spate.

În plus, la capitolul frumusețe vine cu multe minusuri: mai multe riduri, mai puțină fermitate a sânilor”, conchide medicul ortoped, dr. Tarek Nazer.

Specialistul mai explică și că dormitul pe burtă poate împiedica coloana vertebrală să stea în poziția corectă.

În aceeași situație se află și gâtul, iar de aici, pot apărea mari dureri, la care unele persoane nu găsesc o explicație.

O altă poziție nerecomandată de medic este poziția fetus, care poate cauza dureri la nivelul articulațiilor. De asemenea, o astfel de poziție împiedică respirația normală.

Acesta este motivul pentru care, persoanele care dorm în poziția fetus ajung să se trezească extrem de obosite, iar în unele cazuri chiar și amețite, fără prea mult chef de viață, a mai explicat specialistul.

Menționăm că pe lângă poziția de somn, ora de culcare este și ea esențială dacă vrem să ne trezim mult mai odihniți dimineața.

ADVERTISEMENT