Care este temperatura ideală pe care ar trebui să o ai în casă. Nu doar că te vei bucura de confort termic, ci vei salva mulți bani și la facturi.
Termometrele arată din ce în ce mai puține grade, ceea ce înseamnă că românii au pornit centralele termice. Din cauza contextului economic, mulți se gândesc de două ori înainte de a seta termostatele.
Potrivit specialiștilor, în sezonul rece, în fiecare cameră a casei trebuie să existe o anumită temperatură. În general, este recomandat ca temperatura să fie cuprinsă între 20-22 de grade, însă, în unele cazuri, aceasta poate fluctua.
În funcție de anumiți factori, precum starea de sănătate a membrilor locuinței sau chiar tipul locuinței, termostatele pot fi reglate în mod diferit. În zonele unde clima este mai rece, este necesar ca temperaturile din casă să fie mai ridicate.
În zonele unde climatul este mai cald, termostatul nu trebuie să indice temperaturi ridicate. Potrivit specialiștilor, temperaturile crescute pot crea și ele disconfort, inclusiv pe timpul iernii.
Este foarte bine cunoscut faptul că, atunci când termostatul indică o temperatură mai mare și consumul electric va fi mai mare. Cu alte cuvinte, cu cât ai mai cald în casă, cu atât vei plăti mai mult la facturi.
Pentru ca termostatul să nu fie reglat pe temperaturi ridicate, este necesar ca locuința ta să prezinte anumite caracteristici. De exemplu, o bună izolație a casei va contribui semnificativ la menținerea căldurii.
La fel de utilă va fi și izolarea ferestrelor și a ușilor pe timp de iarnă. Doar așa vei reuși să ”sigilezi” temperatura în casă, fără să mai fie nevoie să ajustezi termostatul.
Specialiștii recomandă ca termostatul să fie reglat și în funcție de starea de sănătate a membrilor familiei. S-ar putea că unele persoane să aibă nevoie de un anumit confort termic care, de cele mai multe ori, implică temperaturi crescute.
De asemenea, este recomandat ca în casă să existe o temperatură echilibrată. În acest mod, va exista un confort termic care să fie benefic tuturor membrilor locuinței.