Fotbal international

Decizia lui Tammy Abraham după ce a ratat o lovitură de departajare în Supercupa Europei. “Am încredere că o pot face!”

16.08.2019 | 15:45
tammy abraham a luat decizia să continue să execute lovituri de la 11 metri după ratarea decisivă din Supercupa Europei

Decizia internaţionalului englez de tineret Tammy Abraham, de la Chelsea,  după ce a ratat a cincea lovitură de departajare în Supercupa Europei în partida cu Liverpool, este văzută de antrenorul londonezilor, Frank Lampard ca decizia unui om puternic. Portarul Adrian a parat cu piciorul şutul lui Abraham, care a ales să dea chiar pe centrul porţii, sperând că goalkeeperul adversa va pleca într-un colţ.

Care este decizia lui Tammy Abraham după lovitura de departajare ratată în Supercupa Europei

La momentul respectiv Abraham recunoaşte că a fost marcat de nereuşita sa, mai ales că ea s-a dovedit a fi fatală echipei care muncise extraordinar până atunci, făcând un joc solid, neaşteptat de bun şi ar fi avut şanse reale să câştige trofeul. Dar faptul că toţi coechipierii şi antrenorul Lampard au venit imediat lângă el să îl îmbărbăteze a contat foarte mult şi Abraham spune că a depăşit deja momentul şi va continua să execute lovituri de la 11 metri.

“Am încredere în mine că o pot face! A contat enorm faptul că toţi băieţii au venit la mine şi m-au încurajat, nimeni nu mi-a reproşat nimic. Am mai executat penaltyuri şi am marcat, chiar şi în situaţii foarte importante, însă acum cred că nu am fost cu capul foarte limpede. Din nefericire aceasta era cea mai importantă lovitură din cariera mea de până acum şi am ratat. Dar voi merge înainte şi voi continua să bat penalty-uri.”

tammy abraham şi momentul ratării loviturii care a adus trofeul lui Liverpool

Atacuri cu caracter rasist pe reţele de socializare

Şi antrenorul Frank Lampard a sărit imediat în apărarea lui Tammy Abraham: “Li s-a întâmplat aşa ceva şi celor mai mari jucători, mi s-a întâmplat şi mie. Un penalty se mai poate şi rata, important pentru un jucător de clasă este să îşiu revină repede. Din punctul meu de vedere Abraham, deşi e tânăr, e un jucător de clasă şi sunt sigur că va trece şi va fi şi mai puternic. Simplul fapt că a cerut să bată al cincilea, cel mai dificil moment de fiecare dată, spune mult despre curajul şi încrederea lui.”

Dacă antrenorul şi colegii l-au încurajat fără a-i reproşa nimic nu la fel au fost şi remarcile pe reţelele de socializare, unde au existat multe comentarii cu vădit caracter rasist.- “Tamny Abraham, întoarce-te dracu în junglă, negru împuţit!” sau un text şi rasist şi plin de insulte sub un video cu un moment de linşaj al unei persoane de culoare din partea membrilor cunoscutei organizaţii rasiste Ku-Klux-Klan”,dar majoritatea comentariilor au avut caracter de încurajare.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri