News

Care este legătura dintre Alex Faur și Elena Udrea

03.05.2019 | 17:13
Care este legătura dintre Alex Faur și Elena Udrea

Alex Faur, un tânăr cunoscut în lumea mondenă și un apropiat al vedetelor, a murit joi, în jurul orei 11, la 40 de ani, răpus de o boală. Unele surse spun că excentricul suferea de leucemie, în timp ce altele susțineau că ar fi contactat salmonella, iar pe fondul unor infecții netratate la timp a suferit complicații.

Legătura dintre Alex Faur și Elena Udrea

Bărbatul va fi condus pe ultimul drum sâmbătă, 4 mai, iar înmormântarea va avea loc la ora 13:00, la cimitirul Bellu din Capitală. La funerarii vor participa Cătălin Botezatu, Delia, Gina Pistol, designerul Mircea Bărbulescu, Mario Iorgulescu, Cosmin Olăroiu, Ana Morodan, Anastasia Soare, fiul creatorului de modă Elie Saab, însă nu se știe dacă va participa și Elena Udrea. Legătura dintre fostul ministru al Turismului și afacerist este una bazată pe principii umane, ar spune unii.

Mai exact, milionarul i-a sărit în ajutor Elenei Udrea, într-un moment de cumpănă. De altfel, notorietatea sa s-a datorat gestului controversat prin salvarea fostului ministru de o grevă financiară. Mai clar, în anul 2012, Alex Faur, angajat al celebrului afacerist Puiu Popoviciu la un magazin de pe Calea Victoriei, a preluat datoria de 3,26 milioane de euro, rezultată din creditul contractat de Elena Udrea de la BRD Societe Generale.

Care este legătura dintre Alex Faur și Elena Udrea
Faur, cunoscut drept ”salvatorul” fostului ministru al Turismului

Excentricul milionar a fost ”salvatorul” fostului ministru

În acel moment, era contestată posibilitatea ca Faur să fi avut posibilitatea rambursării imensului credit, rămânând în shcimb întrebări cu privire la corectitudinea băncii în această situație. Ulterior, s-a descoperit că Faur, ce preluase datoria la schimbt cu un teren, subliniase în cartea funciară a imobilului că va vinde tenerul tot fostului ministru. Tot la acea vreme se descoperea și că excentricul milionar era în anturajul afaceristului imobiliar Gheorghe Stelian, care era implicat în dosarul retrocedărilor ilegale de la ANRP împreună cu Dorin Cocoș, fostul partener al Elenei Udrea.