Sporturi

Care este marele vis al Simonei Halep: “Vreau aurul olimpic pentru România!”

30.06.2018 | 22:29
Care este marele vis al Simonei Halep Vreau aurul olimpic pentru Romania

Marele vis al Simonei Halep, după câştigarea turneului de Grand Slam de la Roland Garros nu mai ţine de competiţiile din circuitul WTA. Halep a declarat înainte de startul celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, regalul ierbii de la Wimbledon, că i-a dispărut această presiune din mental şi că acum are o cu totul altă ţintă, mult mai importantă. Simona Halep debutează marți la Wimbledon împotriva lui Kurumi Nara (26 de ani, 101 WTA).

Simona vrea să meargă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2020 şi să lupte pentru câştigarea aurului pentru România. Şi ceea ce a făcut-o să transforme orice alt obiectiv în medalia la Tokyo a fost primirea extraordinară de care a avut parte la Arena Naţională, când a prezentat celor 20.000 de oameni prezenţi trofeul de la Paris.

În 2014 Halep era trecută în delegaţia României pentru JO din Brazilia, alături de dublul masculin Horia Tecău-Florin Mergea, care a şi jucat finala olimpică şi de Irina Begu, însă a renunţat de frica virusului care a speriat mulţi sportivi că ar fi existat în Brazilia.

Care este marele vis al Simonei Halep. Va juca foarte relaxată la Wimbledon

“Visam să câștig titlul la Roland Garros. Am reușit. Acum mi-am setat o altă țintă. Vreau o medalie olimpică pentru România. Pe asta mă concentrez în continuare. A fost incredibil să văd 20.000 de oameni pe Arena Națională. Am avut în permanență ochii în lacrimi. Este un sentiment unic să văd oamenii acordându-mi atât de multă atenție. M-am încărcat mult din energia transmisă de ei”.

Simona, care nu a participat la nici un turneu pregătitor pe iarbă, acuzând probleme de sănătate, spune că va juca foarte relaxată la Wimbledon şi că se va bucura de fiecare zi petrecută la marele turneu londonez.

Care este visul Simonei Halep. Să meargă la Tokzo în 2024 şi să câştige aurul olimpic la simplu
Care este visul Simonei Halep. Să meargă la Tokzo în 2024 şi să câştige aurul olimpic

“Presiunea a dispărut. Am reușit să îmi îndeplinesc visul și să sparg această barieră a turneului de Mare Șlem. Nu-mi mai fac griji din acest punct de vedere. Viața mea nu s-a schimbat după această performanță. Toți cei din jurul meu au rămas la fel, eu sunt aceeași.Sunt pregătită. Abia aștept să înceapă turneul de la Wimbledon. Nu am nicio așteptare, chiar vreau să mă bucur de fiecare clipă. Vreau să zâmbesc mult. Sunt foarte fericită”

Tags: