Sport

Care este motivul pentru care echipele din Craiova nu pot juca pe stadionul de atletism

Orașul Craiova beneficiază de un nou complex sportiv de top, dar cele două echipe de fotbal vor fi obligate să evolueze pe alte stadioane în această toamnă.
Care este motivul pentru care echipele din Craiova nu pot juca pe stadionul de atletism
ADVERTISEMENT

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, gazonul de pe arena ”Ion Oblemenco” va fi schimbat. Primăria municipiului Craiova a anunțat că a demarat procedurile de schimbare a gazonului de pe arena ”Ion Oblemenco”, iar întreaga operațiune ar urma să fie finalizată în pauza competițională din octombrie.

Schimbarea gazonului pe ”Ion Oblemenco” le pune în încurcătură pe cele două echipe din localitate, Universitatea Craiova și FC U Craiova fiind nevoite să caute alte stadioane pe care să-și dispute meciurile de pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

LPF nu-și dă acordul pentru stadionul de atletism

Cele două echipe de fotbal din Craiova au primit propunerea de a evolua pe stadionul de atletism, în perioada lucrărilor de la arena ”Ion Oblemenco”.

Oficialii Universității Craiova și-au exprimat dorința de a juca pe stadionul de atletism însă, Liga Profesionistă de Fotbal le-a sugerat să caute o altă arenă.

ADVERTISEMENT

”Dacă nu se termină procedura de achiziție până în pauza competițională, vom notifica ambele echipe să găseacă un stadion unde să joace.

Am făcut demersuri la Liga Profesionistă de Fotbal să mutăm temporar cele două echipe pe stadionul de atletism, care are dimensiunile necesare.

ADVERTISEMENT

Cei de la Ligă au spus că e mult mai bine să găsim o altă variantă pentru echipe, adică ele să fie mutate pe unul dintre cele două stadioane apropiate, la Târgu Jiu sau Severin”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

Cel mai modern stadion de atletism din țară nu dispune de instalație de încălzire a gazonului, însă LPF ar putea să dea o dispensă pentru ca U Craiova să joace pe această arenă în timpul lucrărilor cu amenajarea gazonului.

ADVERTISEMENT

Gazonul de pe ”Ion Oblemenco”, schimbat după doi ani

Gazonul de pe stadionul din Craiova se va schimba după aproximativ doi ani de când a fost pus. Suprafața de joc de tip mixt a arătat foarte rău în ultima vreme.

La fiecare meci din ultima perioadă, bucăți de teren zburau în momentul în care jucătorii aveau un duel mai tare. Astfel, Primăria municipiului Craiova a decis că este necesară schimbarea pentru a nu afecta randamentul sportivilor.

În luna noiembrie 2019 a fost pusă actuala suprafață de joc. Suprafața este un amestec de 75% gazon natural și parte sintetică în proporție de 25%, fiind, la momentul instalării, cel mai bun din țară.

Montarea unui nou „covor verde” ar putea dura aproximativ o lună de zile, astfel că Universitatea și FC U trebuie să se reorienteze.


  • P) Cota BETANO pentru UTA – Universitatea Craiova: 2,07 este cota pentru “ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume