News

Care este numărul de paturi de ATI suplimentate în spitale județene? Anunțul Ministerului Sănătăţii

16.03.2021 | 22:23
Care este numarul de paturi de ATI suplimentate in spitale judetene Anuntul Ministerului Sanatatii
ADVERTISEMENT

După toate discuțiile încinse din ultimele 24 de ore, Ministerul Sănătății a transmis că va suplimenta numărul de paturi de la ATI pentru bolnavii cu Covid.

Astfel, aproximativ 140 de paturi de terapie intensivă pentru adulţi şi aproximativ 210 paturi de terapie intermediară vor fi adăugate în unităţile sanitare judeţene, informează un comunicat de presă al M.S.

ADVERTISEMENT

Luni, spitalele bucureştene au fost suplimentate cu 50 de paturi de ATI pentru adulţi, 4 paturi de terapie neonatală şi aproximativ 140 de paturi de terapie intermediară.

Ministerul Sănătăţii: 140 de paturi de terapie intensivă vor fi suplimentate în spitalele județene

“În urma discuţiilor, s-a decis ca aproximativ 140 de paturi de terapie intensivă pentru adulţi şi aproximativ 210 paturi de terapie intermediară destinate pacienţilor COVID-19 să fie suplimentate în unităţile sanitare judeţene, urmând ca în perioada următoare unităţile sanitare să comunice Ministerului Sănătăţii posibilităţile de a suplimenta în continuare numărul acestora”, se precizează într-un comunicat al MS.

ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîțu transmisese marți că de la începutul anului numărul de paturi a scăzut, în acest moment România având 1.408 locuri la ATI pentru pacienții COVID-19.

„Am fost la întâlnirea CNCCI duminică, iar informațiile nu au fost foarte bune. Numărul de paturi din ATI a scăzut de la începutul acestui an. Am spus clar că nu vreau să văd acest lucru, dar unii manageri de spitale au decis că trebuie să le reducă.

ADVERTISEMENT

De aceea am decis să creștem la 1.600 numărul de paturi ATI în perioada următoare.

Nu lipsesc resursele. Sunt resurse necesare pentru a crește numărul de paturi. Ministerul Sănătății să vină cu soluții, să crească numărul la 1.600. ieri știu că au avut o întâlnire, încă nu am avut o discuție cu ministrul Sănătății, dar am cerut inspecției să meargă în fiecare spital și să vadă situația reală. Acum sunt 1.408 paturi”, a declarat premierul, conform Digi24.

Cițu: ”Ministerul Sănătății să vină cu soluții, să crească numărul la 1.600”

Ulterior, ministrul Sănătății a răspuns că ”s-a putut extinde numărul de paturi de terapie intensivă cu aproape 190 în toată țara. Vorbim de aproape 40 de paturi disponibile în plus în București. Este ceea ce se poate în acest moment. Vorbim despre 190 de paturi suplimentare, dar nu este așa de simplu. ”

ADVERTISEMENT