News

Care este numărul real al cazurilor zilnice de COVID-19. Anunțul îngrijorător al medicului Beatrice Mahler

18.07.2020 | 10:30
Care este numarul real al cazurilor zilnice de COVID19 Anuntul ingrijorator al medicului Beatrice Mahler
ADVERTISEMENT

Care este numărul real al cazurilor zilnice de COVID-19 în România? Iată o întrebare apărută deseori în spațiul public de la startul pandemiei.

Țara noastră raportează zilnic, în ultima perioadă, 600-700 și chiar 800 de îmbolnăviri, însă numărul real este mult mai mare.

ADVERTISEMENT

Specialiștii avertizează că există mult mai multe cazuri de coronavirus decât cazurile raportate. În estimarea neoficială, în prezent sunt, în realitate, cam 2.000 de cazuri noi pe zi.

Numărul real al cazurilor zilnice de COVID-19 din România, mult mai mare

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București dezvăluie că numărul zilnic al infectărilor cu COVID-19 în România ar fi, de fapt, mult mai mare decât cel prezentat în datele oficiale.

ADVERTISEMENT

În opinia medicului din Capitală, bilanțul zilnic ar trebui înmulțit cu 2 sau chiar 3 pentru a realiza în ce situație gravă ne află în această perioadă a epidemiei.

”Eu aș înmulți cu 2 sau 3 numărul de cazuri raportate, pentru că o parte din persoanele care sunt confirmate au contacți, contacți care nu întotdeauna ajung să-și facă testul sau refuză să-și facă testul.

ADVERTISEMENT

Știm că sunt și situații în care persoane care au simptomatologie stau acasă și refuză să ajungă într-un spital sau să-și facă testul de frica unei stigme pe care o are în acest moment”, a explicat Beatrice Mahler, în emisiunea ”În fața ta” de la Digi24.

Mahler: ”Ar fi dureros să ajungem ca Italia”

În ceea ce privește soluția pentru a ieși din acest trend al creșterii accelerate de noi cazuri, medicul de la ”Marius Nasta” spune că indicate ar fi ”măsuri, comunicare și educație” și în acest context a subliniat rolul important pe care îl are presa. ”Omul de rând trebuie să înțeleagă că este în aceeași barcă cu noi, nu este în altă parte”, spune Beatrice Mahler.

ADVERTISEMENT

Pentru sistemul medical, dar și pentru România, ar fi dureros să ajungem ca Italia, cu o sufocare a sistemului medical, o previziune făcută de tot mai mulți medici din prima linie.

”Avem o presă care până în acest moment a educat foarte mult, chiar dacă oamenii au tendința să oprească televizorul sau să schimbe canalul, eu cred că educația pe care o facem poate să ne ajute să nu ajungem în acel moment. Ar fi foarte trist să ajungem în scenariul Italia, ar fi dureros pentru noi”, a mai spus Dr. Mahler.

ADVERTISEMENT