News

Care este numele complet al lui Donald Trump. Povestea președintelui Americii

29.07.2020 | 21:14
Care este numele complet al lui Donald Trump Povestea presedintelui Americii
ADVERTISEMENT

Donald John Trump, așa apare în buletin actualul președinte al Statelor Unite ale Americii. El se află la primul mandat la cârma SUA, cea mai puternică țară din lume.

Donald John Trump a fost ales președinte al Americii încă din 2017 și este cel mai în vârstă conducător pe care l-au avut Statele Unite ale Americii până în acest moment.

ADVERTISEMENT

Este fiul omului de afaceri Frederic Trump, care, până în anul 1971, conducea Organizația Trump, o societate de tip holding ce deține mai multe companii. De atunci, Donald a preluat tot.

Care este numel real al lui Donald Trump, președintele Americii

Donald Trump este fără doar și poate o figură controversată. Cunoscut mai întâi ca om de afaceri, Trump a devenit în 2016 cel mai puternic om de pe planetă. Însă, până să ajungă la cârma Statelor Unite ale Americii, mai exact, în 1995, Donald Trump a fondat Trump Entertainment Resorts, o companie care administrează mai multe hoteluri și cazinouri din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Între 1996-2015 el a organizat concursurile de Miss SUA. În plus, Donald Trump a fost și un om de televiziune, fiind gazda show-ului Ucenicul, timp de 11 ani, între 2004-2015.

Averea sa a fost estimată la 4 miliarde de dolari, în 2016, fiind inclus pe lista Forbes a celor mai bogați oameni din lume.

ADVERTISEMENT

Donald John Trump s-a născut pe 14 iunie 1946 în Queens, New York şi este al patrulea copil al lui Frederick şi Mary MacLeod Trump. Tatăl lui a fost la început constructor şi agent imobiliar.

A studiat la Academia Militară din New York când acesta avea doar 13 ani. Părinții l-au trimis pentru a-și redirecţiona energia și a o folosi într-un mod pozitiv. A  urmat cursurile Universității Fordham şi apoi s-a transferat la Wharton, Şcoala de Ştiinţe Economice din cadul Universităţii din Pennsylvania.

ADVERTISEMENT

A absolvit în 1968, cu o diplomă în economie.