Fotbal intern

Care este primul 11 al României U21 pentru meciul cu Țara Galilor: două dileme pentru Mirel Rădoi!

12.10.2018 | 10:12
Care este primul 11 al Romaniei U21 pentru meciul cu Tara Galilor doua dileme pentru Mirel Radoi
Olimpiu Moruțan ar putea ratează primul 11. Pe cine preferă Mirel Rădoi pentru meciul României U21 cu Țara Galilor

România U21 va juca un meci extrem de important în fața naționalei similare a Țării Galilor, iar Mirel Rădoi se bucură de un lot foarte valoros, mai ales în avanposturi. Astfel, selecționerul tineretului va avea ceva bătăi de cap în alcătuirea unui prim 11.

În apărare lucrurile sunt însă clare. În poartă se va regăsi eroul de la partida cu Portugalia și proaspătul debutant în Serie A, Ionuț Radu. În absența lui Ionuț Nedelcearu, suspendat și oricum convocat de Contra la naționala mare, linia de patru fundași va fi formată din Radu Boboc (Viitorul) pe dreapta, centralii Adrian Rus (Sepsi) și Alexandru Pașcanu (Leicester) și apărătorul stânga Florin Ștefan (Sepsi).

Primul 11 al României U21 la meciul cu Bosnia

Dilemele lui Mirel Rădoi în alcătuirea primului 11 cu Țara Galilor

În ceea ce privește mijlocașii, selecționerul naționalei de juniori va avea nevoie să acopere cinci poziții, întrucât Mirel Rădoi pare să încline către un 4-2-3-1 pentru meciul împotriva galezilor: „Aștept discuțiile individuale cu jucătorii, dar în mare parte sunt hotărât cu ce fomulă voi juca. Contează mai mult sau mai puțin dacă voi avea doi atacanți pe teren. Deja în 4-2-3-1, mijlocașul ofensiv central poate veni al doilea vârf. Putem fi un 4-4-2 pe atac, un 4-2-3-1 pe apărare. Deci contează mai puțin pentru mine”, a spus Rădoi, la conferința de presă dinaintea partidei.

Astfel, e de așteptat ca Rădoi să joace la închidere la fel ca în meciul cu Bosnia, cu Răzvan Oaidă (FC Botoșani) și Alex Cicâldău (CS Universitatea Craiova). Mai ales că Dragoș Nedelcu acuză o ușoară accidentare, el fiind singurul care poate emite pretenții la titularizare. De asemenea, un alt obișnuit al postului, Marco Dulca, s-a accidentat și nu a fost convocat.

Moruțan, urmărit de scouteri, rezervă la meciul cu Țara Galilor

Linia de 3 mijlocași ofensivi pare să fie stabilită de către Rădoi. Astfel, cele trei posturi sunt ocupate de Dennis Man, Ianis Hagi și Florinel Coman, cei trei jucători care au fost titulari și în partida cu Bosnia, meci în care Ianis a reușit un gol superb din corner.

Astfel din schemă e sărit iar Olimpiu Moruțan. Jucătorul pe care Gigi Becali speră să câștige milioane de euro va vedea începutul partidei de pe bancă, chiar dacă la partida din Gruia vor fi prezenți scouterii celor de la Hoffenheim.

George Pușcaș revine în naționala României U21 și repezintă o opțiune pentru atacul lui Mirel Rădoi
George Pușcaș revine la naționala României U21 și reprezintă o opțiune pentru atacul lui Mirel Rădoi

A doua dilemă a lui Mirel Rădoi: vârful de atac. Cu cine va începe în primul 11

Mirel Rădoi mai are o bătaie de cap, în persoana atacantului de careu pe care să îl folosească în duelul cu Țara Galilor. Atât George Pușcaș, cât și Andrei Ivan revin după suspendări și emit pretenții la postul de vârf de atac al naționalei de tineret. Totodată, titularul din partida cu Bosnia, Adrian Petre, și-ar dori să își păstreze locul, mai ales că a înscris în partida împotriva ex-iugoslavilor. Cu toate acestea, cel mai probabil titular va fi Andrei Ivan, fotbalist aflat într-o formă bună la Rapid Viena.

  • Primul 11 probabil al României U21 pentru partida cu Țara Galilor:
  • Radu – Boboc, Pașcanu, Rus, Ștefan – Oaidă, Cicâldău – Man, Ianis Hagi, Coman –  Ivan.