News

Care este primul oraș din lume distrus în cazul unui război nuclear. Dezvăluire din documente americane secrete ce au fost declasificate

O serie de documente declasificate spun care este primul oraș din lume distrus în cazul unui război nuclear. Vorbim de Capitala celei mai puternice națiuni din lume.
02.06.2024 | 08:00
Care este primul oras din lume distrus in cazul unui razboi nuclear Dezvaluire din documente americane secrete ce au fost declasificate
Washington DC, primul oraș din lume distrus în cazul unui război nuclear. Sursa foto: Wikipedia / Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Documente secrete declasificate precizează care va fi primul oraș din lume distrus în cazul unui război nuclear. În mod surprinzător, vorbim de Capitala statului care deține cea mai puternică armată din lume.

Washington DC, primul oraș din lume distrus în cazul unui război nuclear

De la începutul războiului din Ucraina până în prezent, cei mai temuți dictatori ai planetei, în frunte cu Vladimir Putin, au amenințat direct sau indirect cu folosirea unor arme nucleare.

ADVERTISEMENT

Făcute publice recent, o serie de documente secrete, au stabilit ce oraș va fi primul care va fi distrus în totalitate în cazul unui război nuclear. Surpriza este una uriașă, dat fiind faptul că vorbim de Capitala unei super-puteri mondiale.

Având denumirea de ”General Nuclear War” (Război Nuclear General) aceste documente recent declasificate au fost ținute la sertar ani de zile de către guvernul american.

ADVERTISEMENT

Acestea dezvăluie că, dacă s-ar întâmpla ceea ce nimeni din lume nu-și dorește, Washington DC ar putea fi primul oraș care ar putea fi afectat de o lovitură nucleară, scrie publicația Dailystar.co.uk.

Documentele ieșite la ”lumină” explică faptul că regiunea americană ar putea fi lovită de un ”atac surpriză” care implică o bombă termonucleară de o megatonă.

ADVERTISEMENT

Un posibil atac ”fulgerător” ar veni fără niciun avertisment. ”Este lucrul de care toate lumea din Washington DC se teme”, spune Andrew Weber, fost secretar adjunct al apărării pentru programele de apărare nucleară, chimică și biologică.

O bombă de această natură ar declanșa o explozie care ar putea ajunge la 100 de milioane de grade Celsius în interiorul. Ar fi de aproximativ cinci ori mai fierbinte decât centrul soarelui.

ADVERTISEMENT

Căldura intensă dezvoltată și viteza exploziei ar duce la ”distrugerea betonului, la lichefierea sau vaporizarea metalului, la sfărâmarea pietrei și la arderea instantanee a indivizilor în carbon”, potrivit publicației britanice.

Singura speranță a oamenilor, ”auto-supraviețuirea”

Fostul director al Agenției Federale pentru Managementul Situațiilor de Urgență, Craig Fugate, a declarat că singura speranță a oamenilor este ”auto-supraviețuirea”.

Trebuie să trecem peste blocajul mental care spune că este prea groaznic să ne gândim la asta”, a spus Fugate într-un interviu. ”Trebuie să fim pregătiți să facem față și să-i ajutăm pe oameni să învețe cum să se protejeze cel mai bine”.

Aceste dezvăluiri ale experților vin în contextul în care tensiunile în Orientul Mijlociu cresc din cauza conflictului în curs de desfășurare dintre Israel și Hamas și implicarea recentă a Iranului.

Potrivit directorului general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), statul din Orient este la doar câteva săptămâni distanță de a avea suficient uraniu îmbogățit pentru a crea un bombă atomică.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită