News

Care este punctul slab al coronavirusului. Cercetătorii americani i-au descoperit vulnerabilitatea

24.04.2020 | 15:32
Care este punctul slab al coronavirusului Cercetatorii americani iau descoperit vulnerabilitatea
ADVERTISEMENT

Noul coronavirus nu rezistă mai mult de câteva minute în lumina Soarelui, conform unui raport revoluționar publicat de Homeland Security.

Coronavirusul moare într-un minut când e expus la Soare

Conform Departamentului de securitate internă al Statelor Unite, virusul care provoacă Covid-19 moare în câteva minute dacă e expus la lumina solară.

ADVERTISEMENT

Un studiu recent publicat dezvăluie că virusul nu rezistă mult timp în condiții de umiditate ridicată, la fel se întâmplă și când e expus la temperaturi înalte sau la lumina Soarelui. Important de reținut, cercetătorii au studiat rezistența virusului în aer sau pe suprafețe non-poroase.

„Cea mai importantă observație a noastră în acest moment e efectul puternic pe care lumina solară pare să-l aibă asupra virusului, în sensul că îl omoară rapid în aer sau pe diferite suprafețe”, a explicat Bill Bryan, reprezentantul departamentului.

ADVERTISEMENT

„Am observat un efect similar asupra virusului atunci când am crescut temperatura sau umiditatea din aer”, a completat expertul, conform The Sun.

Mai mult, americanii au stabilit că virusul moare destul de repede în aer liber, la lumina Soarelui, însă trăiește mai multă vreme în interior, în suprafețe închise.

ADVERTISEMENT

Același studiu a confirmat încă o dată informația conform căreia dezinfectantul sau înălbitorul de rufe distruge fără probleme virusul.

Durata de viață a coronavirusului în funcție de temperatură și umiditate, pe suprafețe solide:

ADVERTISEMENT
  • 21-23 grade Celsius – umiditate 20% – fără Soare – durată de viață 18 ore
  • 21-23 grade Celsius – umiditate 80% – fără Soare – durată de viață 6 ore
  • 35 grade Celsius – umiditate 80% – fără Soare – durată de viață 1 oră
  • 35 grade Celsius – umiditate 80% – Soare / vară – durată de viață 2 minute

În aer, virusul rezistă 1 minut la o umiditate de 20% și 22 de grade Celsius, în timpul verii.

Cum scăpăm de coronavirus acasă?

Specialiștii le-au transmis cetățenilor cum să își dezfinfecteze casa, pentru a fi siguri că nu au coronavirus în confortul propriei locuințe.

„Dezinfectantul omoară virusul în 30 de secunde, înălbitorul de rufe în 30 de minute. Asta, fără să frecăm. Dacă frecăm, dispare mult mai repede”, au transmis cercetătorii.

Cu toate acestea, reprezentanții Homeland Security avertizează oamenii să nu se culce pe o ureche în momentul în care vine vara.

Ar fi iresponsabil să spunem că vara omoară virusul în totalitate. Oamenii trebuie să respecte în continuare regulile impuse de autorități”, a explicat Bryan.

Între timp, președintele Donald Trump a sugerat ca oameniisă îți înjecteze dezinfectant pentru a scăpa de coronavirus, declarație care a șocat lumea medicală.

ADVERTISEMENT