News

Care este rata de infectare cu noul coronavirus în rândul tinerilor după închiderea școlilor

23.11.2020 | 12:34
Care este rata de infectare cu noul coronavirus în rândul tinerilor după închiderea școlilor
Este oficial! Numai şcolile din localitaţile aflate în carantină se mai închid. FOTO: Inquam Photos / Liviu Chirica
ADVERTISEMENT

Situație interesantă privind rata de infectare cu noul coronavirus în rândul tinerilor și copiilor. Închiderea școlilor a reprezentat un subiect încins.

Lucrurile au fost agravate și de declarația lui Ludovic Orban. Acesta spunea atunci că ”adolescenții sunt răspândaci de virus”.

ADVERTISEMENT

La 2 săptămâni după ce toată România a trecut la învățământ 100% online, datele oficiale arată că procentul cazurilor la copii și tineri, cu vârste între 0-19 ani, a scăzut cu 0,1 puncte.

Rata de infectare a tinerilor a scăzut puțin după închiderea școlilor

Pe 9 noiembrie 2020 acest procent de infectare al tinerilor și copiilor era de 6,11.

După 14 zile, procentul a scăzut la 6,01. Este o micșorare 0,1 puncte în acest interval 0 – 19 ani. Să nu uităm că nu s-au închis doar școlile. Au fost aplicate și alte măsuri de restricție pentru a limita infectarea cu noul coronavirus, conform edupedu.ro.

ADVERTISEMENT
Foto: edupedu.ro

Premierul Ludovic Orban a declarase că unul dintre motivele pentru care au fost închise școlile și limitată mișcarea pe timpul nopții a persoanelor a fost faptul că tinerii răspândesc virusul.

“La școală nu se infectează, se infectează în alte locuri: când nu sunt sub supravegherea părinților, bunicilor sau a profesorilor. Și slavă Domnului sunt multe ocazii în care tinerii sunt liberi, se întâlnesc. Adolescenții – nu numai la noi, în foarte multe țări din Europa, sunt analize făcute – adolescenții sunt răspândaci de virus.

De ce? Pentru că ei nu dezvoltă forme grave. Marea majoritate sunt asimptomatici, cu toate astea ei transmit virusul. Și nenorocirea este că primii către care transmit virusul sunt părinții, bunicii, care pot fi afectați într-o măsura foarte mare“, a declarat Ludovic Orban pe 8 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Numărul cazurilor de infectare la grupa de vârstă 10-19 ani este în ușoară scădere în ultimele două săptămâni (9-22 noiembrie), față de vârful atins în săptămâna 2-8 noiembrie, potrivit datelor Ministerului Sănătății. Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 418.645 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Peste 10.047 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri