Life

Care este secretul fericirii. Cât trebuie să muncească un om

Mulți ne întrebăm care este secretul fericirii și cât trebuie să muncim încât să ne simțim îndepliniți. Iată sfaturile neurochirurgului prof. dr. Vlad Ciurea.
12.10.2022 | 22:58
Care este secretul fericirii Cat trebuie sa munceasca un om
Ce spun neurochirurgii despre orele de muncă. Sursa foto: Inc Magazine
ADVERTISEMENT

Odihna este foarte importantă pentru ca o persoană să poată da randament în sarcinile de zi cu zi, mai ales la locul de muncă. Tot prin odihnă putem dobândi și fericirea, spun doctorii neurochirurgi.

Cât este de importantă odihna în a fi fericiți și a fi utili la serviciu

Prof.dr. Vlad Ciurea a dat ca exemplu stilul de lucru al nemților, care include 8 ore de administrație și 8 ore de odihnă, pe care și el îl urmează.

ADVERTISEMENT

Medicul a mai precizat că oamenii sunt cel mai mult activi între 10:00 și 12:00 și între 16:00 și 18:00. Organismul nostru trebuie adaptat ritmurilor circadiene.

”Legea germană spune 8+8+8. 8 ore de lucru, 8 ore de administrație şi 8 ore de odihnă – care nu înseamnă să dorm 8 ore. Eu dorm 6 ore.

ADVERTISEMENT

Maximul de activitate umană este între 10:00-12:00 şi 16:00-18:00 după amiaza. Trebuie să ne adaptăm ritmurilor circadiene.

Celula nervoasă se curăță în timpul somnului”, a declarat neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea pentru Marius Tucă Show.

ADVERTISEMENT

Creierul, afectat de stomacul încărcat cu alimente după ora 18:00

De asemenea, doctorul neurochirurg a mai explicat că după ora 18:00, organele încep rând, pe rând, să funcționeze tot mai lent, de aceea nu este în regulă să-ți încarci stomacul după această oră.

Burta plină nu ajută la oxigenarea creierului, iar toxinele vor ajunge către el. Așadar, din cauză că această regulă se încalcă adesea, mulți riscăm să facem accidente vasculare sau infarct miocardic.

ADVERTISEMENT

” (…) Creierul mai are un maxim de funcționare între orele 16:00 şi 18.00 după care şi organele încep rând pe rând să funcționeze din ce în ce mai puţin.

Organele digestive nu funcționează, de aceea când te culci cu burta plină nu poţi digera.

Accidentele vasculare, infarctul miocardic se petrec foarte multe noaptea, tocmai din cauză că aceste organe nu mai funcționează bine, iar noi le-am încărcat”, a mai explicat medicul pentru Antena 3 CNN.

Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea este unul dintre cei mai buni medici neurochirurgi din țară. De-a lungul profesiei sale, a făcut până acum peste 23 de mii de operații pe creier.

De curând, invitat în podcastul ”Acasă la Măruță”, a recomandat oamenilor să reducă sau să renunțe la alimentele grase, în special la mici, carne grea, din cauză că acestea dăunează foarte mult creierului.

ADVERTISEMENT
Tags: