Cu toții știm că japonezii și grecii sunt unii dintre cei mai longevivi oameni de pe planetă. Pentru a ajunge chiar și la 100 de ani, aceștia au o regulă de aur de la care nu se abat niciodată.
Japonezii și grecii sunt renumiți pentru longevitatea lor. După ani și ani de studii, experții au reușit să descopere care este secretul care îi ajută să trăiască atât de mult.
Expertul Dan Buettner a realizat mai multe cercetări în Zonele Albastre, așa cum sunt numite aceste regiuni și a descoperit elixirul tinereții. Se pare că oamenii de aici respectă de ani buni de zile o regulă de aur care funcționează de minune în cazul lor.
Pentru a ajunge la 100 de ani, atât japonezii, cât și grecii sau locuitorii din Costa Rica sunt atenți la alimentație. Aceștia urmează o dietă mediteraneană care nu doar că șterge urmele îmbătrânire de pe ten, dar îi ajută să fie mereu vioi și să aibă un tonus bun.
Potrivit studiilor, localnicii din Grecia, Japonia sau Costa Rica au de 10 ori mai multe șanse să ajungă la 100 de ani decât orice alt popor. Totul se datorează dietei menționate, dar și unei reguli simple de la care nu se abat niciodată.
Aceste popoare longevive au un adevărat cult al consumului de vin. Pentru ei, consumul moderat și regulat de vin reprezintă secretul longevității. Pentru a se menține mereu tineri, localnicii din aceste zone consumă maxim două pahare de vin pe zi.
Potrivit dr. Gareth Nye, vinul are anumite beneficii pentru organism, iar pentru a profita de ele, acesta trebuie consumat responsabil. Vinul conține resveratrol, un compus recunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, responsabile de protejarea celulelor împotriva deteriorării.
Nu doar alimentația joacă un rol important, ci și stilul de viață. Grecii și japonezii pun foarte mult accentul pe timpul petrecut în familie. Pentru ei, acestea sunt momentele care contează cu adevărat și care îi fac fericiți.
Pe lângă consumul de vin, locuitorii din Zonele Albastre mai au un as în mânecă. Este vorba despre metoda ”Hara Hachi Bu”. Aceasta presupune servirea unei mese mici la finalul după-amiezii sau seara, însă, nu prea târziu. Aceasta metodă mai poartă și numele de ”metoda 80%”. Adică, trebuie să mănânci până în punctul în care te simți aproape sătul.