Care este secretul ratei ridicate a vindecărilor de Covid-19 la Institutul ”Matei Balș” din București

Adrian Baciu   
în HotNews
26/04/2020, 10:10
Care este secretul ratei ridicate a vindecărilor de Covid-19 la Institutul ”Matei Balș” din București
Care este secretul ratei ridicate a vindecărilor de Covid-19 la Institutul ”Matei Balș” din București. Sursa foto: hepta.ro

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre secretul ratei ridicate a vindecărilor de Covid-19 înregistrată în perioada pandemiei la Institutul ”Matei Balș” din București.

Care este secretul ratei ridicate a vindecărilor de Covid-19 la Institutul ”Matei Balș” din București. Medie scăzută a deceselor

Media deceselor de coronavirus de la Institutul ”Matei Balș” din București este mult sub cea din Europa. Secretul din spatele vindecărilor pe bandă rulantă.

Aflat în prima linie a luptei cu Covid-19 în această perioadă grea, medicul Adrian Marinescu a afirmat că media decesele înregistrate la Institutul ”Matei Balș” din Capitală este de doar 2,7%, adică mult sub nivelul european.

Performanța medicilor de la unitatea medicală din București este cu atât mai importantă cu cât aici ajung zilnic cele mai grave cazuri din țară.

Experiența medicilor de la a făcut ca 60% dintre cei 500 de pacienţi infectaţi cu Covid 19 și trataţi la institut de la începutul pandemiei să fie acum vindecaţi, fără să fi suferit alte complicații.

Este important de spus că la Matei Balş media acestor decese este cu mult sub nivelul european, cu mult faţă de ceea ce se întâmplă în România în rest. Noi avem un procent de 2,7, 2,8% în condiţiile în care la vin toate cazurile severe din ţară, uneori sunt cazuri terminale”, a declarat medicul la Mediafax.

De la ”Matei Balș” pornesc recomandările de tratament pentru toată ţara. Strategia medicală adoptată de medicul Virgil Musta de la Timişoara, aceea în care introduce anticoagulantele în tratamentul pacienților cu Covid, este folosită la ”Matei Balş” chiar de la începutul epidemiei. Medicii de aici le-au înţeles primii potenţialul vindecător.

Experiența medicilor de la ”Matei Balș”, arma principală în vindecarea pacienților

De un deceniu și jumătate, la ”Matei Balș” lucrează o echipă de specialiști cu mare experiență medicală. Adrian Marinescu spune că acesta este un atu important în această perioadă de pandemie.

”La noi de 15 ani vorbim de aceeaşi terapie intensivă în boli infecţioase, este un concept nou, care a fost introdus pentru prima data la , este primul spital de boli infecţioase care a introdus terapia intensivă şi de 15 ani încoace, nu numai legat de coronavirus, am avut foarte multe cazuri severe în permanenţă, astfel încât astfel de situaţii noi le-am trait în fiecare zi.

Să ştiţi că aceste pregătiri noi le-am făcut şi de la o experienţă veche, pentru că am trecut prin multe alte situaţii, epidemii de gripă, de West Nile, tot felul de situaţii grele de-a lungul timpului, ca să nu mai vorbim de infecţia HIV-SIDA, care a pus o grămadă de probleme la începutul anilor 90, toate lucrurile astea ne-au călit şi ne-au făcut să avem o experienţă în astfel de situaţii.

E o corabie care pluteşte de foarte mulţi ani şi corabia are nevoie de un căpitan, ca să păstreze direcţia. Când acest căpitan e acelaşi pe toată perioada asta, lucrurile merg bine. Deci un căpitan bun în primul rând aş spune, şi mă refer la dl prof. Streinu Cercel, dacă ai lucrul ăsta şi echipa formată face ceea ce trebuie reţeta succesului e pe masă”, mai spune medicul la sursa citată.

Specialiştii de la ”Matei Balş” au reuşit să o vindece pe Alida Moise, medicul de terapie intensivă care a ajuns în mâinile lor de la Spitalul Gerota în stare foarte gravă.

Închide ×