Life

Care este singurul animal care ar supraviețui unei apocalipse. Este de mii de ori mai mic decât omul

Animalul care rezistă cu brio în caz de apocalipsă. Abilitățile sale excelente de supraviețuire i-a uimit până și pe cercetători.
31.05.2024 | 07:35
Care este singurul animal care ar supravietui unei apocalipse Este de mii de ori mai mic decat omul
Care este singurul animal care ar supraviețui în cazul apocalipsei. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Scenariul apocalipsei a fost conturat și prezis de multe ori. În cazul în care va veni sfârșitul lumii, o singură vietate ar reuși să supraviețuiască acestui cataclism. Surprinzător sau nu, nu este vorba despre om.

Un singur animal de pe Pământ ar supraviețui apocalipsei

Apocalipsa reprezintă cel mai negru scenariu pentru omenire. Sfârșitul lumii a fost prezis și descris de către multe persoane ilustre, iar concluziile au fost, așa cum era de așteptat, unele tragice.

ADVERTISEMENT

În cazul unei apocalipsei, totul ar fi măturat de pe suprafața pământului. Oamenii ar muri pe capete, iar natura ar fi distrusă. Totuși, se pare că acest scenariu sumbru are și o excepție.

Potrivit specialiștilor, în cazul unei apocalipse, un singur animal s-ar descurca de minune să depășească acest moment critic. Animalul ar supraviețui cu brio datorită abilităților sale uimitoare pe care și le-a conturat de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

În ultimii zece ani, acest animal a reușit să atragă atenția tuturor datorită transformărilor prin care a trecut. A reușit să devină cea mai bună variantă a sa și să fie un supraviețuitor prin definiție.

Potrivit cercetătorilor, tardigrada este singurul animal care ar supraviețui cu brio apocalipsei. Această viețuitoare a fost intens studiată în ultimul deceniu, iar concluziile la care au ajuns oamenii de știință sunt uimitoare.

ADVERTISEMENT

Tardigrada este cea mai rezistentă viețuitoare de pe planetă

Tardigrada mai este cunoscută și sub numele de ”ursul de apă”. Aceasta este o creatură microscopică, are opt picioare, iar capul este plat. Datorită conformației sale, tardigrada este, de departe, cel mai rezistent animal de pe Pământ.

Cercetătorii susțin că, în ipoteza în care un asteroid ar lovi planeta noastră, tardigradele nu ar fi deloc afectate. Din contră, viața lor s-a desfășura la fel ca până în momentul apocaliptic. Însă, pentru a rezista unui astfel de cataclism, tardigradele au un mecanism foarte bine pus la punct.

ADVERTISEMENT

Aceste creaturi microscopice au un instinct de supraviețuire foarte bine dezvoltat. În cazul în care un asteroid ar lovi Pământul, tardigradele ar intra într-o stare de hibernare. Sau, așa cum îi spun cercetătorii, în stare de criptobioză.

Ceea ce se întâmplă în corpul tardigradelor în perioada de hibernare este de-a dreptul fascinant. Creaturile microscopice elimină mai mult de 90% din cantitatea de apă din organism.

Tardigradele sunt, de departe, cele mai rezistente animale de pe Pământ. Organismul lor rezistă radiațiilor, dar și temperaturilor extreme de la -460 de grade Fahrenheit până la 302 grade Fahrenheit.

ADVERTISEMENT
Tags:
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece...
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Ciorbă ideală pe caniculă. Este răcoroasă și nu îngrașă
Ciorbă ideală pe caniculă. Este răcoroasă și nu îngrașă
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României