News

Care este starea băiețelului peste care a căzut o statuie aflată în Primăria Capitalei. Anunţul medicilor

Reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu au anunțat că miercuri îl vor opera pe băiețelul peste care a căzut o statuie aflată în Primăria Capitalei.
24.08.2022 | 14:20
Care este starea baietelului peste care a cazut o statuie aflata in Primaria Capitalei Anuntul medicilor
Copilul rănit în Primăria Capitalei a fost trasportat rapid la spital. Foto: captură YouTube - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Conform unui comunicat de presă remis de conducerea spitalului, familia copilului rănit  de o statuie aflată în Primăria Capitalei nu dorește ca medicii să ofere informaţii medicale mai amănunţite.

Copilul rănit în Primăria Capitalei va fi operat

În cursul zilei de astăzi, copilul va fi supus unei intervenţii chirurgicale stabilite în urma investigaţiilor. Menţionăm încă o dată că familia nu este de acord cu furnizarea unor informaţii medicale mai amănunţite”, au transmis medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu.

ADVERTISEMENT

Amintim că luni, 22 august, băiețelul de 6 ani a fost rănit în sediul Primăriei Capitalei și a fost transportat la spital în stare gravă. La acest accident nefericit s-a ajuns din cauza unui moment de neatenție al tatălui său, care venise la Primăria Capitalei pentru a rezolva o problemă.

Profitând de faptul că părintele era implicat într-un dialog, micuțul s-a apropiat de statuie și a analizat-o câteva momente, după care s-a decis să tragă de ea, pentru a o doborî.

ADVERTISEMENT

Asta se poate observa în imaginile cu momentul în care statuia din holul Primăriei Capitalei cade peste copilul de 6 ani. Referitor la acest episode, reprezentanții PMB au anunțat că vor demara o anchetă internă.

Anchete pentru stabilirea tuturor cauzelor accidentului

La rândul lor, polițiștii vor efectua o anchetă pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările care au dus la producerea acestui accident. În același context, consilierii municipali ai USR au solicitat luni ca PMB să aloce camere suplimentare pentru audienţe.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au solicitat să fie verificate toate elementele care ţin de siguranţă în clădirile Primăriei Municipiului București. ”Una dintre obligaţiile asumate în acest mandat de USR PLUS Bucureşti este o mai bună comunicare cu cetăţenii şi un acces simplificat pentru audienţe.

În Consiliul General, începând cu mandatul 2020, toţi cetăţenii au acces la şedinţe şi pot interveni pe bază de solicitare prealabilă. Însă totul trebuie să se întâmple în siguranţă“, a transmis consilierul municipal USR Cosmin Smighelschi.

ADVERTISEMENT

Totodată, s-a mai aflat că tatăl copilului a fost foarte afectat din cauza celor întâmplate și a suferit un șoc.

ADVERTISEMENT