News

Care este starea celor cinci români răniți în accidentul din Bulgaria și aduși la Spitalul Floreasca. Trei sunt internați la ATI

Cei cinci români răniți sâmbătă în accidentul de autocar din Bulgaria și transferați între timp la Spitalul de Urgență Floreasca sunt stabili, dar în continuare în stare gravă
07.08.2022 | 13:43
Care este starea celor cinci romani raniti in accidentul din Bulgaria si adusi la Spitalul Floreasca Trei sunt internati la ATI
Raed Arafat, șeful DSU, vizită la Spitalul Floreasca. Sursa foto: Facebook/ DSU
ADVERTISEMENT

Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca a transmis duminică că cei cinci cetățeni români răniți sâmbătă în accidentul de autocar din Bulgaria „se mențin în stare gravă” fiind, în acest moment, „stabili din punct de vedere al funcțiilor vitale”.

Cinci români răniți transferați la Spitalul Floreasca

Ministerul Sănătății a transmis și el un comunicat de presă cu privire la starea de sănătate a celor cinci cetățeni români transferați la spitalul Floreasca, precizând că trei dintre aceștia sunt internați în secțiile de Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT

Ministerul a precizat că cei cinci români sunt monitorizați în permanență și zilele următoare vor fi supuși unor intervenții chirurgicale.

„Dintre cei 5 pacienți, 3 sunt internați în Secția de Terapie Intensivă, necesitând măsuri specifice acestei secții.

ADVERTISEMENT

Ceilalți doi pacienți sunt internați în saloane postoperatorii (terapie intensivă intermediară).

Echipele multidisciplinare compuse din medici de Terapie Intensivă, Chirurgie generală, Ortopedie, Neurochirurgie îi supraveghează permanent pe acești pacienți, adaptând tratamentul în funcție de evoluția lor, inclusiv intervenții chirurgicale în zilele care urmează”, a transmis Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Victimele accidentului, transferate la București

Patru persoane, dintre care trei cetățeni români, și-au pierdut viața în accidentul de autocar produs sâmbătă dimineața în apropierea localității Veliko Tîrnovo, din Bulgaria.

Sâmbătă seara, cei cinci cetățeni români răniți, internați la spitalul din Veliko Tîrnovo au fost transferați la Spitalul Floreasca din Capitală cu elicopterele SMURD, ceilalți zece români care s-au aflat în autocar, dar nu au suferit răni, ajungând în țară tot sâmbătă seara cu un alt autocar.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs după ce autocarul care venea de la Istanbul, și se îndrepta spre București, a lovit o mașină staționată pe marginea drumului dar în afara carosabilului, potrivit anchetatorilor bulgari. Totuși, martorii au precizat că drumul în acea porțiune este extrem de îngust și prost luminat, vizibilitatea fiind extrem de redusă.

Ancheta autorităților bulgare este încă în desfășurare, presa locală susținând că cei doi șoferi au fost reținuți.

ADVERTISEMENT
Tags: