News

Care este starea de sănătate a Adrianei Iliescu de când Bucureștiul a devenit focar de coronavirus

05.11.2020 | 13:59
Care este starea de sanatate a Adrianei Iliescu de cand Bucurestiul a devenit focar de coronavirus
Adriana Iliescu și fiica sa, Eliza, fac școală online
ADVERTISEMENT

Adriana Iliescu are 82 de ani și este mămica unei tinere adolescente de 16 pe care o crește exemplar. FANATIK a stat de vorbă cu fosta profesoară universitară de literatură, care în 2006 a devenit cea mai vârstnică femeie din lume care a dat naștere unui copil, despre cum face față sistemului online de învățământ, dar și cum se ferește de coronavirus.

Deși are o vârstă înaintată, Adriana Iliescu se implică în toate activitățile fiicei sale, Eliza, care este elevă de liceu.

ADVERTISEMENT

Tânăra, pasionată de literatură și studiu, la fel ca și mama sa, a fost premiantă la finalul clasei a 9-a, iar de când s-a introdus sistemul de învățământ online este mai degrabă fericită și face față cu brio tuturor provocărilor de la școală.

„Noi suntem bine, sănătoase amândouă, Eliza învață cu plăcere pe sistemul ăsta de învățământ nou online, i se potrivește ca o mânușă. 

ADVERTISEMENT

Și să vă mai spun ceva, anul trecut a luat premiul I în clasă, n-am știut acest lucru, dar așa s-a întâmplat, iar acum învață cu plăcere, este unul dintre puținii copii.

Hai să nu zic chiar printre singurii, care printre cei care se pregătesc pentru școală, învață singură pentru fiecare materie. Și este foarte greu să te pregătești acasă ca și copil singur. Ne ajută Dumnezeu, ne și protejăm în rest”, a declarat Adriana Iliescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Adriana Iliescu și fiica sa, Eliza
Adriana Iliescu și fiica sa, Eliza, sunt fericite că pot sta acasă, iar adolescenta nu mai trebuie să meargă la școală

Capitala României a devenit focar de infecție cu noul coronavirus, iar cei mai predispuși la boală sunt tocmai vârstnicii,  iar în această categorie de vârstă cu grad mare de risc de contaminare intră și fosta profesoară universitară, care încearcă pe cât posibil să nu se contamineze cu COVID-19, poartă mască și așteaptă vaccinul.

„Mergem cu masca pe față, o punem atât pe gură, cât și pe nas, pentru că am înțeles că așa este problema cu acest coronavirus, că pe nas intră virușii.

ADVERTISEMENT

Și să ne rugăm lui Dumnezeu, ce să facem, alte variante nu avem, decât să ne rugăm să așteptăm să treacă, iar când o veni vaccinul, o să vedem cum facem și cu vaccinul de coronavirus. 

În rest, suntem foarte ocupate cu atâtea și atâtea lucrușoare, v-am spus, cu școala online pe care Eliza o parcurge cu brio”, a declarat Adriana Iliescu pentru FANATIK.

În 20016, fosta profesoară a devenit cea mai vârstinică femeie din România care a născut

Pe 16 ianuarie 2005, Eliza Maria Bogdana a văzut pentru prima dată lumina zilei din Maternitatea Giulești. Este fiica Adrianei Iliescu, în vârstă de 83 de ani, fost profesor universitar de literatură română și autoare de povești pentru copii.

Inițial, Adriana Iliescu a rămas însărcinată cu tripleți, însă unul dintre embrioni a încetat să se mai dezvolte după primele săptămâni de viață. În săptămâna 33 de sarcină, fosta profesoară universitară a pierdut unul dintre feți, în urma unor complicații.

Din cauza acestui lucru, Adriana Iliescu a născut-o prematur pe Eliza, la 34 de săptămâni, prin cezariană, iar ulterior a stat încă 6 săptămâni în spital, pentru ca bebelușul să fie complet refăcut după naștere.

Micuța nu este fiica biologică a Adrianei Iliescu, iar asta pentru că ovulul și sperma au provenit de la donatori anonimi, fosta proesoară fiind  o mamă purtătoare.

ADVERTISEMENT