ADVERTISEMENT
News

Care este starea de sănătate a lui Donald Trump, infectat cu Covid-19. Mesajul președintelui SUA

Autor: Adrian Baciu | 03.10.2020 | 14:38
Care este starea de sănătate a lui Donald Trump, infectat cu Covid-19. Mesajul președintelui SUA
Care este starea de sănătate a lui Donald Trump, infectat cu Covid-19. Mesajul președintelui SUA. Sursa foto: hepta.ro

Donald Trump și Melania Trump, președintele SUA și prima doamnă de peste ocean, s-au infectat recent cu Covid-19, informație făcută publică chiar de liderul de la Washington.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după venirea rezultatelor medicale, liderul Statelor Unite și soția acestuia au ajuns la Centrul Medical Militar Walter Reed din Washington.

Înainte de a ajunge la centrul sanitar, Trump a postat pe contul de Twitter un scurt mesaj video, înregistrat la Casa Albă, în care anunță că se internează și le mulțumește americanilor pentru sprijin.

ADVERTISEMENT

Starea de sănătate a lui Donald Trump după ce a anunțat că are Covid-19. Anunțul liderului SUA

Liderul SUA pare optimist, afirmând că el crede că se simte “foarte bine”, într-o scurtă înregistrare video publicată în timp ce era transportat spre un spital de la periferia Washingtonului, notează The Independent.

“Vreau să mulţumesc tuturor pentru sprijinul incredibil. Merg la spitalul Walter Reed. Cred că mă simt foarte bine, dar ne vom asigura că lucrurile merg cum trebuie”, a spus el în mesajul video.

ADVERTISEMENT

Donald Trump precizează, de asemenea, că prima-doamnă, Melania Trump, se simte bine și dă asigurări că și el este bine, dar merge la spital pentru a se asigura că ”lucrurile merg bine”.


În următoarea perioadă, Trump își va îndeplini atribuțiile dintr-un salon special din spital, ca măsură de precauție, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kayleigh McEnany. Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, are o febră ușoară.

ADVERTISEMENT

Ce tratament anti-Covid primește Donald Trump

Doctorul personal al lui Trump, Sean Conley, a afirmat vineri seară că starea președintelui american este foarte bună, nu are nevoie de oxigen suplimentar, și a primit prima doză de remdesivir, un medicament antiviral cu administrare intravenoasă ce scurtează numărul de zile de spitalizare.

Casa Albă mai anunță că președintele american este tratat cu un cocktail de anticorpi, un tratament experimental contra Covid-19 dezvoltat de Regeneron Pharmaceuticals. Sursa citată mai notează că Trump primește zinc și vitamina D (întăritoare ale sistemului imunitar), aspirină și alte medicamente generice.

ADVERTISEMENT

Președintele Donald Trump a anunțat joi seara că s-a testat pentru Covid-19 și a ieșit pozitiv, atât el, cât și prima-doamnă. ”Vom începe carantina și procesul de recuperare. Vom trece peste asta ÎMPREUNĂ”, a scris Trump într-o postare pe Twitter, rețeaua sa de socializare favorită.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!