News

Care este starea lui Ion Iliescu, după operație. Codrin Ștefănescu: ”Suntem îngrijorați!”

02.04.2019 | 11:25
Care este starea lui Ion Iliescu dupa operatie Codrin Stefanescu Suntem ingrijorati

Ion Iliescu a fost operat pe inimă luni seara, la Institutul de Boli Cardiovasculare “C.C Iliescu” din București și este în stare stabilă, spun medicii de la această unitate. Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD, a oferit o primă reacție legată de intervenția prin care a trecut fondatorul Partidului Social Democrat.

Codrin Ștefănescu, îngrijorat după operația lui Ion Iliescu

Ștefănescu a spus că intervenția este periculoasă pentru Ion Iliescu având în vedere vârsta acestuia și că cei din PSD sunt îngrijorați pentru el. ”Trebuie să fim puțin îngrijorați! La vârsta lui, 89 de ani, este foarte periculoasă această intervenție. Dar, să sperăm că va fi bine și ținem legătura cu el și vă spunem și dumneavoastră!”, a declarat Codrin Ștefănescu, la România TV.

Ștefănescu a mai precizat că vorbește des cu Ion Iliescu și cu soția acestuia și că primește sfaturi de la el. Secretarul PSD a mai afirmat că ultima dată când a discutat cu fostul șef de stat, acesta nu avea nicio problemă. “Se pare că a răcit undeva în weekend”, a menţionat Codrin Ştefănescu.

Ion Iliescu se află în stare stabilă după ce a fost operat

Ion Iliescu se află în afara unui pericol iminent

Ion Iliescu a fost diagnosticat cu pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă și operat de urgență. Fostul președinte al României se prezentase luni la un control la spitalul Elias, iar medicii de aici au hotărât să-l trimită la “C.C Iliescu”, observând că acesta prezenta dificultăți de respirație.

Reprezentanții de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare l-au evaluat și au decis să-l supună unei intervenții chirurgicale. Operația a decurs fără probleme, iar fondatorul PSD se află în secția ATI a spitalului și este “în afara unui pericol iminent”.

„Am aflat de la medici, azi de dimineaţă, că totul a decurs bine şi nu sunt probleme. De fapt, se anticipa, pentru că la „C.C. Iliescu” sunt nişte specialişti foarte buni în astfel de intervenţii chirurgicale.

Aşteptăm un răspuns mai detaliat în jur de ora 14.00-14.30 şi sperăm să şi vorbim la telefon cu preşedintele Iliescu în această după-amiază”, a completat Codrin Ștefănescu.

Ajuns la vârsta de 89 de ani, Ion Iliescu are montate șase stenturi la inimă. Ultima dată i s-a montat un stent în anul 2007, după o intervenție pe care a suferit-o în Paris. Pericardita hemoragică, boala cu care a fost diagnosticat acum fostul președinte, înseamnă că în jurul inimii există un lichid care conține sânge.

Eliminarea lichidului se face prin mai multe proceduri, iar intervenția este considerată moderat de complicată, a spus medicul cardiolog Mircea Cinteză, la Digi 24. “Nu e grav ca pe o inimă oprită, e o operaţie cu un oarecare risc”, a explicat medicul cardiolog.