News

Care este starea răniților din explozia de la Petromidia. Detalii de ultim moment

Care este starea răniților din explozia de la Petromidia Năvodari, deflagrație soldată și cu un mort
03.07.2021 | 14:35
Care este starea ranitilor din explozia de la Petromidia Detalii de ultim moment
ADVERTISEMENT

Au apărut noi detalii legate de situația în care se află răniții din explozia care s-a produs la Rafinăria Petromidia din Năvodari. „Bilanţul oficial arată în felul următor: un mort (declarat iniţial dispărut) şi 5 răniţi. Incendiul a fost lichidat vineri, la ora 15”, a declarat și ministrul Lucian Bode.

De remarcat că aproape toate stațiile fixe de monitorizare a calităţii aerului amplasate în Năvodari au înregistrat valori crescute. Cu toate acestea la niciuna nu au fost atinse valorile limită pentru evacuarea populaţiei.

ADVERTISEMENT

Care este starea răniților din explozia de la Petromidia Năvodari

Nu a mai durat mult și reprezentanţii Rompetrol Rafinare din cadrul KMG International au făcut și ei mai multe precizări legate de starea de sănătate a persoanelor rănite.

„În urma incidentului de ieri, de pe platforma industrială Petromidia, patru colegi (trei din cadrul companiei Rompetrol Rafinare, unul, angajat al Rominserv), au fost spitalizaţi.

ADVERTISEMENT

Aceştia au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar doi dintre ei au fost transferaţi, ulterior, către Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca Bucureşti, după stabilizare şi îngrijirile medicale de specialitate.

În ceea ce priveşte starea colegilor internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, vă anunţăm că o persoană (53 de ani, lucrător instrumentare şi control) a fost deja externată, având răni minore.

ADVERTISEMENT

Al doilea coleg (27 de ani, operator) a suferit o operaţie în zona şoldului şi este în afara oricărui pericol. Acesta este stabil, conştient şi ţinut sub observaţie de medicii constănţeni în secţia post-operatorie.

În acest moment, starea celor doi colegi transferaţi la Bucureşti este stabilă, fiind în comă indusă, conform procedurilor medicale pentru tratamentele de specialitate şi alinarea durerilor. Suntem alături de familiile acestora şi cadrele medicale pentru a le asigura cele mai bune tratamente medicale
 
Cel mai grav rănit dintre aceştia este colegul (53 de ani, operator) care a fost evaluat iniţial cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului. Reevaluarea realizată în cursul serii de ieri a relevat faptul că arsurile sunt pe 30% din suprafaţa corpului.

ADVERTISEMENT

Al doilea coleg (58 de ani, compresorist în cadrul rafinăriei) se află în unitatea medicală din capitală cu răni pe 25-30% din suprafaţa corpului”, au spus aceștia.

De asemenea Rompetrol Rafinare a ținut să transmită că oferă sprijin autorităţilor de resort pentru evaluarea şi investigarea rapidă a cauzelor care au stat la baza incidentului.

Un alt detaliu interesant ține de monitorizărilor realizate intern şi de către autorităţile de mediu conform cărora norul de fum generat de incident s-a deplasat spre mare.

Concret, nu ar fi fost afectate zonele populate din apropierea rafinăriei (oraşul Năvodari, comuna Corbu şi staţiunile turistice din zona limitrofă).

ADVERTISEMENT