Care este timpul de gătire pentru mazărea cumpărată din supermarket, la borcan. Acesta este mult mai mare față de cel necesar pentru mazărea congelată!
Mazărea la borcan fierbe mai greu decât cea congelată, astfel că poți să greșești timpul de gătire și fie să o lași prea mult pe aragaz sau la cuptor, fie să o gătești mai puțin.
În general, mazărea de la borcan pe care o cumperi de la supermarket trebuie să fiarbă circa 15 minute. Cea congelată fierbe în doar cinci sau 10 minute, astfel că timpul său de gătire este mult mai rapid.
Desigur, timpul de gătire diferă în funcție de mâncarea pe care vrei să o gătești și de textura pe care vrei să o aibă, dar și de modul de preparare, pentru că la cuptor poate fi nevoie să ții mazărea un timp mai îndelungat decât dacă o fierbi pentru o mâncare de mazăre, spre exemplu.
Dacă vrei să folosești mazăre uscată, atunci trebuie să știi că aceasta necesită mult mai mult timp de pregătire, așa cum este și în cazul boabelor de fasole.
Trebuie să lași mazărea uscată în apă timp de șapte sau chiar opt ore în apă la temperatura camerei și abia după aceea ea poate fi pusă la fiert timp de 30 sau 40 de minute. Dacă te grăbești, poți oricând să folosești mazărea la borcan pentru că se găsește extrem de rapid.
Un truc care îți poate fi de folos atunci când gătești mazăre sau fasole uscată pentru a micșora timpul de gătire este să adaugi o linguriță de bicarbonat de sodiu, care va frăgezi legumele.
Dacă folosești acest truc ai putea să reduci timpul de gătire necesar chiar și la jumătate! Boabele de mazăre sunt o sursă de vitamina K și o singură porție furnizează aproape jumătate din necesarul zilnic.
Mazărea este o sursă bună de proteine și ne poate ajuta să avem oase și o inimă mai sănătoase. De asemenea, mazărea are un conținut redus de calorii și conține multe fibre benefice pentru sistemul digestiv.