Sporturi

Care este următorul meci pe care îl va arbitra Carlos Ramos, “killer-ul” Serenei! Decizia îi va înfuria pe americani

11.09.2018 | 14:43
Care este următorul meci pe care îl va arbitra Carlos Ramos, "killer-ul" Serenei! Decizia îi va înfuria pe americani

Carlos Ramos va arbitra semifinala din Cupa Davis dintre Croaţia şi SUA. Arbitrul din finala feminină de la US Open a făcut primele declaraţii după scandalul uriaş de la Flushing Meadows.

Serena Williams a iscat un scandal uriaş la US Open 2018 după un conflict cu arbitrul portughez Carlos Ramos. Totul a început după ce Serena Williams a primit un avertisment din partea ibericului pentru “coaching”. Asta după ce Patrick Mouratoglou a făcut un semn către eleva sa să urce mai mult la fileu.

Serena Williams a fost extrem de furioasă de decizia arbitrului şi s-a dus imediat pentru a-i cere socoteală oficialului. “Nu este adevărat că am primit indicaţii de la antrenor. Eu nu am trişat niciodată! Prefer să pierd decât să trişez”, a urlat Serena la Ramos. Portughezul nu a făcut nici un pas înapoi, deşi Serena chiar a chemat supervizorul turneului pentru a cere rectificarea deciziei.

Carlos Ramos va arbitra semifinala din Cupa Davis dintre Croaţia şi SUA

Carlos Ramos continuă să arbitreze şi nu se mai gândeşte la ce i s-a întâmplat în urmă cu 2 zile. Portughezul este concentrat pe următoarea partidă pe care o va arbitra din scaunul de la centrul terenului de tenis: semifinala din cadrul Cupei Davis dintre Croaţia şi SUA. Această decizie va porni cu siguranţă o nouă controversă având în vedere că oficialul a fost acuzat de sexim, rasism şi că este hoţ. Se pare că Serena a uitat de faptul că arbitrul Carlos Ramos este cunoscut în lumea tenisului mondial pentru stricteţe şi printre jucătorii penalizaţi de acesta se numără Novak Djokovic şi Rafael Nadal.

Întâlnirea dintre Croaţia şi SUA se va desfăşura între 14 şi 16 septembrie, la doar o săptămâna distanţă de la evenimentele scandaloase din finala feminină de la Flushing Meadows. “Sunt bine, având în vedere circumstanţele. Este o situaţie obositoare, dar arbitrajul ‘ca la carte’ nu există. Nu vă faceţi grijă pentru mine”, a declarat portughezul la două zile după ultimul meci de pe tabloul feminin de la New York.

Carlos Ramos, un arbitru de neclintit

Ramos era recunoscut pentru stricteţea cu care se impune pe terenul de tenis. El a fost implicat pe parcursul anilor în mai multe discuţii aprinse cu doi dintre cei mai mari jucători de tenis din lume. În 2018, la Wimbledon, arbitrul din Portugalia l-a avertizat pe Novak Djokovic cu un “code violation”, toate acestea deoarece sârbul a lovit cu racheta de pământ. De acolo a început un dialog dur între cei doi. Nu a fost prima dată când Carlos Ramos şi Novak Djokovic s-au contract. Aceştia au avut ceva de împărţit şi în 2017, la Roland Garros, în timpul meciului jucat de sârb cu Diego Schwartzman.

De asemenea, nici Rafael Nadal nu a scăpat de contrele cu Carlos Ramos. La Roland Garros 2017, în timpul unui meci jucat de spaniol cu Roberto Bautista Agut, locul 1 mondial a cedat nervos în urma avertismentelor repetate primite de arbitrul din Portugalia pentru depăşirea celor 25 de secunde dintre servicii. În acel moment, Rafael Nadal a avut o reacţie agresivă la adresa lusitanului. “Dă-mi câte avertismente vrei, oricum nu mă vei mai arbitra niciodată”, i-a spus “Rafa”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri