Sporturi

Care este următorul turneu la care va participa Simona Halep. N-a fost niciodată în finală

04.09.2018 | 00:42
Care este urmatorul turneu la care va participa Simona Halep Na fost niciodata in finala

Care este următorul turneu la care va participa Simona Halep. Eliminată în turul 1 la US Open românca face deja planuri pentru următoarea întrecere la care va participa. Asta în timp ce la New York s-a intrat în a doua săptămână de concurs. Aventura liderului mondial în SUA şi Canada s-a terminat. Va traversa globul, spre Est, pentru următoarea serie de turnee, în Asia. Primul dintre ele va fi la finalul lunii septembrie.

Începând cu 24 septembrie, Simona Halep este așteptată să joace la turneul de la Wuhan, dotat cu premii în valoare de 2,75 milioane de dolari. Câștigătoarea competiției va primi și 900 de puncte în clasamentul WTA. Dar nu va fi o luptă ușoară pentru Simona Halep, în condițiile în care toate jucătoarele din top 10 au decis să participe și se anunță o competiție cu un nivel foarte ridicat.

 Care este următorul turneu la care va participa Simona Halep. Merge şi Buzărnescu la Wuhan?

Pe lista jucătoarelor înscrise pe tabloul principal este și Mihaela Buzărnescu, rămâne de văzut dacă românca va reuși să se refacă în timp util pentru a participa. În afară de Halep și Buzărnescu, nici o altă româncă nu a avut un clasament suficient de bun pentru a intra direct în primul tur. Rămâne de văzut dacă Sorana, Begu, Ana Bogdan, sau Monica Niculescu vor alege să meargă în calificări. Organizatorii au anunțat și un wild-card, oferit lui Venus Williams.

Care este următorul turneu la care va participa Simona Halep
Simona Halep are mulţi admiratori în Asia şi speră să dea lovitura la Wuhan

Turneul de la Wuhan este unul la care Simona Halep nu a reușit să obțină rezultate prea bune. A fost prezentă la toate cele patru ediții, dar nu a reușit mai mult decât o semifinală, în 2016, fiind învinsă atunci categoric de Petra Kvitova, scor 1-6, 2-6. Anul trecut, românca a avut bye în runda inaugurală, ceea ce se va întâmpla și la actuala ediție, iar apoi a pierdut prima partidă jucată, în 16-imi, cu Daria Kasatkina, cu același scor ca și în confruntarea cu Kvitova, din 2016, 1-6, 2-6.

 Care este următorul turneu la care va participa Simona Halep. Rezultate modeste la Wuhan

Nici în 2014, la prima participare, Simona Halep nu a reușit să obțină nicio victorie la Wuhan. A fost învinsă tot în 16-imi, de Garbine Muguruza, după ce românca se impusese în primul set. Scor final, 6-2, 2-6, 3-6. În fine, în 2015, Simona obținea o victorie, cu Anastasia Pavlyuchenkova, pentru a fi apoi învinsă în optimile de finală, de Johanna Konta. Anul acesta este primul cu Simona Halep ca favorită principală la startul turneului.

Ce program are Simona Halep în Asia. Tocmai eșecul suferit cu Daria Kasatkina anul trecut ar putea-o ajuta pe Simona Halep să abordeze turneul de la Wuhan ceva mai relaxată în actuala ediție. Simona pornește cu un avans de peste 2.000 de puncte și, în plus, nu are puncte de apărat la primul turneu din Asia. Astfel, rămâne sigură de primul loc WTA și înainte de ultimele două competiții ale anului, la Beijing și la Singapore.

Deținătoarea titlului la Wuhan este Caroline Garcia, cea care o învingea în finală pe Ashleigh Barty. Petra Kvitova a reușit să se impună și ea în două ediții, 2014 și 2016, iar Venus Williams, cea care revine cu un wild-card, a câștigat și ea turneul la ediția din 2015. Fostă campioană la Roland Garros și la Australian Open, Na Li este ambasador global al turneului de la Wuhan.