Sport

Care este varianta lui Giovanni Becali pentru postul de selecționer al României: „Vom putea să avem succes în viitor”

România a câștigat spectaculos, scor 4-1 în fața Bosniei, însă „tricolorii” au retrogradat în Divizia C din Liga Națiunilor.
27.09.2022 | 12:30
Care este varianta lui Giovanni Becali pentru postul de selectioner al Romaniei Vom putea sa avem succes in viitor
Giovanni Becali este de părere că Edi Iordănescu trebuie să continue pe banca naționalei României. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu nu a reușit să evite retrogradarea cu naționala României, iar părerile sunt împărțite în ceea ce privește poziția lui pe banca României. În ultimele două meciuri România a reușit să arate un joc bun, iar mai multe voci vor ca Edi Iordănescu să continue la naționala României.

Giovanni Becali mizează pe continuitate

Giovanni Becali, cunoscutul impresar, crede că România ar trebui să atace calificarea la Euro 2024 cu Edi Iordănescu pe bancă. Deși, are un bilanț negativ la cârmele naționalei, 4 înfrângeri, 2 remize și 3 victorii, Edi Iordănescu, împreună cu echipa de fotbal a României, a dat randament în ultimele două meciuri.

ADVERTISEMENT

„Echipa pe care o avem în acest moment a demonstrat că se poate juca și fotbal, cel puțin în repriza a 2-a. Eu cred că dacă antrenorul ar rămâne și ar continua cu acești tineri, care nu mai sunt debutanți, sunt la o vârstă înaintată acum, vom putea să avem succes în viitor”, a declarat Giovanni Becali, pentru Sport Total FM.

Giovanni Becali susține că Federația Română de Fotbal (FRF) ar trebui să-i dea credit selecționerului venit pe banca României la începutul acestui anSper ca Edi Iordănescu să continue, dar bineînțeles și cu acordul conducerii Federației Române de Fotbal”, a mai spus impresarul.

ADVERTISEMENT

Giovanni Becali nu este adeptul schimbărilor: „Nu are rost să discutăm”

Giovanni Becali nu contestă valoarea jucătorilor convocați de Edi Iordănescu, ba mai mult impresarul consideră că selecționerul României trebuie să le ofere șanse tinerilor din lot. „Eu l-aș vedea pe Edi să meargă în continuare pe acestă linie, să meargă cu jucători tineri care nu ajung la 30 de ani, care știu fotbal, așa cum au arătat-o și în repriza a 2-a”, a mai spus Giovanni Becali.

Impresarul nu a digerat schimbările rapide de pe banca României și a menționat că totul se va decide după cele trei meciuri din primăvara anului viitor. ,,Nu are rost să discutăm, în ultima perioadă i-am schimbat pe toți, dar important este că trebuie să înceapă o perioadă pentru pregătirea la cupele europene.

ADVERTISEMENT

România va avea trei meciuri în primăvară, care vor decide drumul pe care îl avem în continuare de parcurs”, a mai spus Giovanni Becali.

România, la egalitate cu Muntenegru, dar retrogradată în Divizia C din Liga Națiunilor

România s-a clasat pe ultimul loc în grupa B3 din Liga Națiunilor și a retrogradat în Divizia C. „Tricolorii” au terminat la egalitate de puncte cu Muntenegru, însă formația lui Risto Radunovic, fotbalistul FCSB-ului, a avut avantajul meciurilor directe.

ADVERTISEMENT

România a pierdut ambele meciuri cu Muntenegru. În tur, scorul de la Podgorica a arătat 0-2, în timp ce o săptămână mai târziu „tricolorii” au suferit o înfrângere usturătoare în Giulești, scor 0-3. Formația antrenată de Edi Iordănescu va juca ediția viitoare din Liga Națiunilor în Divizia C.

Printre numele pe care le pot întâlni se află Luxemburg, Insulele Feroe, Azerbaidjan, Slovacia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Letonia sau Estonia.

ADVERTISEMENT