Life

Care este vitamina pe care trebuie să o consumăm toată viața. În felul acesta scăpăm de boli. Monica Pop a dezvăluit secretul

Medicul Monica Pop a spus care este vitamina pe care trebuie să o consumăm întreaga viață. Doar cu ea vom reuși să avem imunitatea sub control.
08.01.2023 | 06:30
Care este vitamina pe care trebuie sa o consumam toata viata In felul acesta scapam de boli Monica Pop a dezvaluit secretul
Medicul Monica Pop a spus care este vitamina de care avem nevoie întreaga viață. Sursă foto: captură video, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pentru o stare de bine, dar și pentru sănătatea noastră, organismul are nevoie de vitamine, dar și de minerale.

Vitamina de care organismul nostru are nevoie întreaga viață

Acesta este și motivul pentru care există atât de multe suplimente alimentare pe care oricine le are la dispoziție.

ADVERTISEMENT

Există însă o vitamină de care avem nevoie întreaga viață. Ea stă la baza imunității noastre, explică medicul Monica Pop care a prezentat toate beneficiile pe care aceasta le are.

Totodată, această vitamină ține departe de noi și anumite boli, care pot deveni extrem de grave.

ADVERTISEMENT

Vitamina D3, spune Monica Pop, trebuie luată în permanență. Atât românii, cât și alte persoane au în general o imunitate destul de scăzută, iar acest lucru se datorează unui stil de viață agitat, dar și unei alimentații nu prea variate.

De asemenea, stresul ne poate scădea și el imunitatea, așa că este bine să știm ce putem face pentru a avea o stare de sănătate bună.

ADVERTISEMENT

Dacă alegem să luăm vitamina D3 însă, vom observa că sistemul nostru imunitar va funcționa mult mai bine, precizează medicul.

”Românii sunt oameni cu imunitate scăzută în general, pentru că au o viață destul de grea. Știm foarte bine că nu se alimentează cum trebuie de foarte multe ori și stresul este foarte mare, așa că scăderea imunității e la ordinea zilei. (…). 

ADVERTISEMENT

Accentuez asupra vitaminei D3 pe care trebuie să o ia orice om, în permanență. Această vitamină trebuie luată toată viața. Este un foarte bun factor de ridicare a imunității”, a spus Monica Pop, la Antena 3.

Alimentele bogate în vitamina D3

Ce beneficii are însă vitamina D3? Aceasta este esențială pentru absorbția fosforului, dar și a calciului în organism. De asemenea, vitamina D3 contribuie și la întărirea sistemului nervos.

Pe lângă suplimentele alimentare pe care le putem achiziționa din comerț este important să știm că vitamina D3 este produsă în principal de radiațiile ultraviolete. Nu degeaba se spune că cei care stau la soare se bucură din plin de vitamina D3.

De asemenea, această vitamină se regăsește și în nenumărate alimentele, în special în pește. Dacă nu vrem să consumăm suplimente alimentare, putem opta pentru un meniu care să conțină fructe de mare, precum creveți, scoici sau calmari.

Vitamina D3 se regăsește din belșug și în hering, macrou, ficat de cod, dar și în gălbenușul de ou, pe care îl putem consuma dimineață, la micul dejun.

Și vitamina A este extrem de importantă, aceasta fiind recomandată și în cazul pacienților care au trecut prin COVID.

ADVERTISEMENT
Tags: