Care sînt cele mai dure legi din lume

În urma anumitor evenimente, ţări precum Singapore, Japonia şi China au adoptat unele dintre cele mai dure legi din lume pentru a controla cât mai mult acţiunile cetăţenilor lor. De la fumatul...
07.06.2015 | 12:17
Care sint cele mai dure legi din lume
ADVERTISEMENT

În urma anumitor evenimente, ţări precum Singapore, Japonia şi China au adoptat unele dintre cele mai dure legi din lume pentru a controla cât mai mult acţiunile cetăţenilor lor. De la fumatul în public până la condus, conducătorii multor ţări au restricţionat drepturi esenţiale ale oamenilor de rând.

Lucruri care pentru români pot părea banale sunt interzise în anumite zone ale lumii, în ţări care au adoptat cele mai dure legi din lume. Iată care sunt aceste ţări şi care sunt legile stricte pe care le-au impus cetăţenilor lor pentru un mai bun control asupra populaţiei.

ADVERTISEMENT

Cele mai dure legi din lume: Singapore

Singapore este cea mai mică ţară din Asia de Sud-Est, însă acest lucru nu îi fereşte pe cetăţenii ei de obligaţia de a respecta cele mai dure legi din lume. În Singapore, locuitorii sunt amendaţi pentru scuipatul în public, este strict interzis fumatul în public şi poate aduce probleme grave cu legea unei persoane care este surprinsă într-o astfel de ipostază, iar femeile care poartă rochii nepotrivite atunci când ies în oraş pot chiar ajunge la închisoare. Legile din Singapore se aplică atât cetăţenilor, cât şi turiştilor.

Cele mai dure legi din lume: Japonia

Ierarhiile autoritare sunt dominante în Japonia, în toate structurile, inclusiv în casă, la şcoală şi la birou. Japonia a adoptat unele dintre cele mai dure legi din lume, iar toţi cetăţenii au un respect bine implementat faţă de cei care sunt în poziţii superioare faţă de ei. De asemenea, în Japonia sunt interzise subiectele de discuţie precum atacurile din cel de-Al Doilea Război Mondial, în special cele despre atacurile de la Hiroshima şi Nagasaki.

ADVERTISEMENT

Cele mai dure legi din lume: China

China este ţările cu una dintre cele mai bune economii, dar acest lucru l-a obţinut prin adoptarea unora dintre cele mai dure legi din lume. În China predomină, încă, regimul comunist, ceea ce înseamnă că niciun cetăţean nu are voie să contrazică guvernul. Orice propagandă împotriva guvernului este imediat identificată şi pedepsită, iar cetăţenii care încearcă să aducă tendinţele Vestice la el în ţară sunt consideraţi infractori. Mai mult, locuitorii Chinei nu au acces la internet şi nimănui nu îi este permis să deschidă discuţii care ar putea duce la rebeliune, schimbare sau reformă.

Cele mai dure legi din lume: Cuba

În ciuda faptului că este cunoscută drept destinaţia ideală de vacanţă datorită plajelor renumite, în spatele „paradisului marin” se ascund cele mai dure legi din lume. Cuba este, de asemenea, o ţară comunistă, iar legile de aici sunt asemănătoare cu cele din China: cetăţenii nu au voie să critice guvernul, iar internetul este în permanenţă urmărit, astfel încât cei care publică mesaje critice la adresa guvernului vor fi pedepsiţi cu inchisoarea. Mai mult, deşi cetăţenii Cubei sunt petrecăreţi înnăscuţi, aici nu este permisă muzica reggae.

ADVERTISEMENT

Cele mai dure legi din lume: Arabia Saudită

Arabia Saudită s-a „descoperit” recent şi s-a „aşezat” în rând cu restul lumii, însă aici au rămas înrădăcinate unele dintre cele mai dure legi din lume. De exemplu, femeile nu au voie să conducă sau să fie văzute cu un bărbat care nu este rudă cu ele şi sub nicio formă nu au voie să iasă din casă în haine normale. Şi aici este restricţionat accesul la internet, iar sursele de informaţii precum mass-media sunt atent supravegheate. Editorii pot fi concediaţi şi arestaţi dacă permit publicarea unui articol care critică sistemul de guvernământ.

Sursă: www.click.ro