Simona Halep

Cele 3 arme pe care le are Simona Halep în finala cu Serena Williams. Toate cifrele turneului de la Wimbledon

13.07.2019 | 13:36
Cele 3 arme pe care le are Simona Halep in finala cu Serena Williams Toate cifrele turneului de la Wimbledon
ADVERTISEMENT

Deşi bookmakerii continuă să vadă în veterana Serena Williams principala favorită la câştigarea titlului feminin la Wimbledon 2019, acordându-i o cotă de 1,57 americancei, faţă de 2,45 pentru româncă, există destule argumente împotriva acestui deznodământ. Dincolo de diferenţa de vârstă de un deceniu între cele două jucătoare, care nu are cum să nu aibă şi ea cât de mică importanţă şi trecând în sens invers peste handicapul psihologic al unui zdrobitor 9-1 la general pentru Serena în faţa Simonei există argumente concrete care sprijină ideea că Halep poate câştiga trofeul.

Care sunt armele cu care o poate bate Simona Halep pe Serena Williams

Dacă va reuşi să se impună în finala contra jucătoarei care vrea să egalez cele 24 la simplu de titluri la simplu ale lui Margaret Court, Simona Halep va deveni cea de-a 12-a jucătoare din Era Open a turneului londonez care câştigă titlul la prima ei finală. Ultima a fost Petra Kvitova, în 2011. Dintre jucătoarele active, doar Maria Sharapova, Serena Williams şi Venus Williams au mai reuşit această performanţă. Pe această lista selectă mai sunt Martina Navratilova, Lindsay Davenport, Martina Hingis, Amelie Mauresmo, Conchita Martinez, Virginia Wade şi Evonne Goolagong.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a câştigat 51% din game-urile pe serviciul advers, al 4-lea cel mai mare procentaj din tot turneul, în timp ce Serena este pe locul 15 cu 43%. Nicio finalistă, e vorba de Simona și Serena,  nu a câştigat vreun turneu în acest an, ultimul trofeu fiind al Simonei la Montreal acum 11 luni. O armă cheie care ar putea înclina victoria în favoarea Simonei e modul în care au alergat cele două sportive la Wimbledon. 11.781 de metri a alergat Simona Halep la Wimbledon. Serena a alergat doar 7.249 de metri.

Simona Halep – Serena Williams. Serena are un serviciu foarte bun. A dat 45 de de ași la Wimbledon

Serena Williams e o mașină de servit ași

45 de aşi a reuşit Serena până în finală, cei mai mulţi din competiţia feminină. Are şi cel mai rapid serviciu de la această ediţie, în timp ce Simona a reuşit doar 9. La 37 de ani şi 291 de zile, Serena este cea mai bătrână finalistă la Wimbledon, depăşind-o pe Martina Navratilova.  Simona Halep poate deveni doar a 10-a jucătoare care să câştige multiple turnee de Mare Şlem, alături de Serena Williams, Venus Williams, Maria Sharapova, Angelique Kerber, Victoria Azarenka, Svetlana Kuznetova, Garbine Muguruza şi Naomi Osaka. Este a 4-a jucătoare activă care reuşeşte finale pe iarbă, zgură şi hard, alături de surorile Williams şi Maria Sharapova. În cele 6 meciuri, are doar 75 de greşeli neforţate, faţă de cele 109 ale Serenei.

ADVERTISEMENT

90 de milioane de dolari a câştigat Serena în cariera sa după calificarea în finală, e singura jucătoare cu peste 50 de milioane. Simona Halep a acumulat și ea în carieră o sumă frumoasă, care se poate rotunji substanțial în următorii ani: 30 milioane dolari.