ADVERTISEMENT
News

Care sunt cadrele didactice cu prioritate la vaccinarea anti-Covid. Anunțul ministrului Educației

Autor: Adrian Baciu | 17.01.2021 | 19:58
Care sunt cadrele didactice cu prioritate la vaccinarea anti-Covid. Anunțul ministrului Educației
Care sunt cadrele didactice cu prioritate la vaccinarea anti-Covid. Anunțul ministrului Educației. Sursa foto: hepta.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat care vor fi cadrele didactice din România care vor avea prioritate la vaccinarea anti-Covid.

ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului Cîțu a făcut o solicitare oficială prin care cere înscrierea cu prioritate, în campania de vaccinare, a angajaților din învățământul preșcolar și preuniversitar, care urmează să funcționeze cu prezență fizică din 8 februarie, atunci când se preconizează că se vor redeschide școlile.

Campania de vaccinare anti Covid 19 din România a ajuns, pe 15 ianuarie, în etapa a II-a, fază în care intră și cadrele didactice din țară.

Care sunt cadrele didactice cu prioritate la vaccinarea anti-Covid. Anunțul ministrului Educației

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunță că învățătorii și educatorii vor fi prioritari la vaccinare în a doua etapă. Acesta a mai subliniat că disponibilitatea de vaccinare nu este un factor care condiționează decizia finală de deschidere, ci rata de infectare.

ADVERTISEMENT

În acest sens, Ministerul Educaţiei a transmis către toate inspectoratele şcolare o notă în care solicită înscrierea cu prioritate a angajaţilor din învăţământul preşcolar şi a celor din unităţilor de învăţământ preuniversitar, care urmează să funcționeze cu prezenţă fizică începând cu data de 8 februarie, anunță ȘtirileProtv.

Mai exact, Cîmpeanu solicită înscrierea cu prioritate a următoarelor categorii:

  • angajaţii din învăţământul preşcolar (unde nu este obligatoriu portul măştii de către copii) şi cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevii;
  • angajaţii unităţilor de învăţământ preuniversitar care urmează să funcţioneze cu prezenţă fizică începând cu data de 8 februarie 2021.

Cum vor fi programate la vaccinare cadrele didactice 

Potrivit celor mai noi informații, fiecare unitate de învățământ din țară va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unităţii de învăţământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate şi programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate.

ADVERTISEMENT

”Vă informăm că potrivit Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată în decembrie 2020, a fost deschisă etapa a II-a de vaccinare. Această etapă a campaniei vizează populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii cheie/esenţiale, printre care personalul din unităţile şi instituţiile de învăţământ.

În acest context, vă adresăm rugămintea de a disemina toate informaţiile necesare către tot personalul din universitatea pe care dumneavoastră o conduceţi.

ADVERTISEMENT

Reamintim că este necesar a asigura accesul la programul de vaccinare împotriva COVID-19 următoarelor categorii de personal: didactic, didactic auxiliar şi nedidactic’’, se menţionează în documentul semnat de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Duminică, 17 ianuarie, Ministerul Educației a cerut tuturor unităților de învățământ ca până luni, la ora 16, să desemneze angajații responsabili cu vaccinarea în fiecare școală, așa cum prevede procedura și abia apoi aceștia se vor ocupa efectiv de înregistrarea fiecărei unități de învățământ preuniversitar în parte pe platforma alocată campaniei de vaccinare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!