Sport

Care sunt cei mai buni atacanți din lume, în opinia lui Xavi. Pe cine a omis antrenorul Barcelonei

Robert Lewandowski, Erling Haaland și Karim Benzema sunt considerați cei mai buni trei atacanți ai momentului de Xavi, antrenorul Barcelonei.
13.09.2022 | 11:40
Care sunt cei mai buni atacanti din lume in opinia lui Xavi Pe cine a omis antrenorul Barcelonei
Antrenorul Barcelonei, Xavi, a început sezonul în Champions League cu o victorie clară, 5-1 cu Viktoria Plzen. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Hattrick-ul reușit de Robert Lewandowski în meciul cu Viktoria Plzen din prima etapă a grupei C din UEFA Champions League, câștigat de FC Barcelona cu scorul de 5-1, l-a făcut pe Xavi să îl elogieze pe vârful polonez.

“Cei mai buni: Lewandowski, Haaland și Benzema”

“Este fantastic să-l am în echipă, nu pot să-l laud suficient de mult. Dar nu este vorba doar despre acest hat-trick, ci despre tot ceea ce face și ceea ce aduce echipei”, a spus antrenorul catalanilor la finalul jocului de pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

Xavi a continuat: “În afară de a înscrie goluri, face echipa să joace, înțelege când să facă pressing, ne oferă multe soluții în atac, după cum comunică și înțelege jocul.”

Antrenorul de 42 de ani l-a plasat pe Lewandowski în topul său personal al celor mai valoroși trei atacanți ai momentului în fotbalul internațional: Cei mai buni din lume? El, Benzema și Haaland.”

ADVERTISEMENT

Lewandowski, opt goluri în cinci meciuri

Astfel, Xavi nu l-a inclus în lista preferințelor lui pe starul lui Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe. Venit în acest sezon de la Bayern Munchen pentru 50 de milioane de euro, Robert Lewandowski a înscris opt goluri în primele lui cinci meciuri pentru Barca: cinci în cele patru etape din La Liga și tripla din Champions League cu Plzen.

Vârful polonez de 34 de ani are ocazia de a-și îmbunătăți cifrele în actuala campanie în deplasarea de pe terenul lui Cadiz, de sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Principalul favorit la câștigarea Balonului de Aur din 2022 peste o lună, Karim Benzema a punctat de trei ori în campionatul Spaniei și un gol în Supercupa Europei împotriva lui Eintracht Frankfurt.

Haaland, 12 reușite în 7 partide

Erling Braut Haaland a explodat la Manchester City după transferul de la Borussia Dortmund pentru 75 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Norvegianul de 22 de ani a înscris deja 10 goluri în primele șase runde din Premier League, iar în Champions League a reușit o dublă în partida cu Sevilla, câștigată cu 4-0 de trupa lui Pep Guardiola.

Cel omis de Xavi în topul celor mai buni atacanți din lume, Kylian Mbappe a fost decisiv în duelul cu Juventus de marți din Champions League, câștigat de PSG cu 2-1 în care a reușit o dublă. Atacantul francez de 23 de ani are și șapte goluri în primele lui cinci meciuri din Ligue 1.

ADVERTISEMENT