Care sunt cei mai buni mici vânduți în Lidl, Kaufland, Auchan, Carrefour sau Mega Image? Mihaela Bilic vine cu recomandări importante pentru un grătar perfect, dar totodată și cât se poate de sănătos.
Micii sunt unul dintre preparatele românești adorate în întreaga lume. Nu puțini sunt străinii care i-au degustat și au rămas uimiți de gustul, textura, dar și de aroma lor inconfundabilă.
Chiar și așa, nutriționiștii sunt rezervați când vine vorba de ei. Micii sunt bogați în grăsimi și totodată pot deveni un pericol pentru sănătate în cazul anumitor persoane. Există însă și excepții.
Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre cei mai buni mici vânduți în marile magazine din țară precum Lidl, Kaufland, Auchan, Carrefour sau Mega Image. Care sunt aceștia și din ce sunt făcuți?
Conform nutriționistului, ne putem bucura de niște mici delicioși. Important este să citim eticheta și să știm ce să cumpărăm. Astfel, cei mai buni mici nu trebuie să aibă prea mult usturoi și totodată trebuie să aibă puțină grăsime și puțin bicarbonat.
În același timp, îți dai seama că ai mâncat un mic sănătos dacă nu ai arsuri la stomac după și totodată, dacă nu rămâi cu gustul lor pe gât ore în șir după ce i-ai consumat. Cum altfel să îi recunoști?
Dacă deja i-ai cumpărat, pune-i pe grătar. În cazul în care ei trag prea mult, adică scad foarte tare în volum, atunci înseamnă că sunt plini de grăsime. Drept urmare, e mai bine să îi evităm.
„Ce înseamnă mici buni? Să nu aibă gust puternic de usturoi, să fie cu puțină grăsime și bicarbonat, să nu cadă greu la digestie, să nu dea arsuri și nici să nu-ți rămână pe gât un gust de mici persistent.
Cum vă dați seama că au prea multă grăsime? După cum se comportă la gătit: dacă scad prea tare ca volum, adică “se topesc”, nu e semn bun”, spune Mihaela Bilic.
Am aflat care sunt cei mai buni mici vânduți în marile magazine. Și totuși dacă i-am găsit câți putem consuma la o singură masă? Conform nutriționistului, porția corectă variază între 2 și 6 mici.
Micii de porc însă pot fi o alegere mai dietetică. Aceștia au de altfel și mai puține calorii. Chiar și așa, este bine să fim foarte atenți la eticheta produsului pentru că ea ne va spune ce conține, dar și în ce cantități.
„Cât despre calorii, variază între 220-260cal/100g, iar micii de porc sunt mai dietetici. Porția corectă variază între 2 și 6 bucăți…fiecare după cât îl ține cureaua!”, a mai completat nutriționistul Mihaela Bilic.