Nutriționiștii recomandă să se mănânce pește de cel puțin două ori pe săptămână. Experții au făcut un clasament cu cei mai sănătoși din comerț. Alegerea foarte ieftină care este peste somon și care se poate achiziționa din toate magazinele.
Somonul este un tip de pește pe care îl cumpără foarte multe persoane pentru beneficiile pe care le are. Cu toate acestea, studiile arată că nu este singura variantă accesibilă din punct de vedere financiar. Sunt multe produse care depășesc acest soi.
O cercetare efectuată de curând arată care sunt cei mai buni pești pentru consumul uman. Potrivit eatingwell.com, cel mai sănătos sortiment este unul care este răspândit de-a lungul țărmurilor europene ale Oceanului Atlantic, în Marea Mediterană.
Din aceste locuri migrează într-un număr mic de exemplare și în Marea Neagră. Specialiștii susțin că este vorba de sardine, care reprezintă o sursă extraordinară de acizi grași omega-3. Aceștia sunt ideali pentru sănătatea umană.
Printre cei mai sănătoși pești se mai numără păstrăvul de lac și tonul albacore, care are o carne palidă, suculentă și puțin grasă. Aceste soiuri sunt recomandate alături de somon pentru că sunt bogate în omega-3.
Sardinile, care se pot achiziționa și la conservă, au în compoziția lor proteine de înaltă calitate. Acestea au rolul de a preveni diabetul, fiind de un real ajutor împotriva rezistenței la insulină. Consumul de sardine reduce nivelul de colesterol din sânge.
În plus, sardinele sunt sănătoase pentru că sunt o sursă bună de calciu, care contribuie la întărirea oaselor. Acest pește este recomandat de mulți oameni pentru că previne apariția cancerului și ajută la reducerea poftei de mâncare. Poate fi consumat cu încredere în diverse diete.
Mai mult decât atât, cel mai sănătos pește îmbunătățește imunitatea pentru că are proteine și antioxidanți. Hipertensiunea arterială scade datorită prezenței unor proteine specifice. Consumul regulat de sardine scade riscul de degenerare musculară.
Indicat ar fi ca acest soi de pește să se consume proaspăt pentru a beneficia în totalitate de toate beneficiile sale. Sardinile sunt foarte versatile, putând fi adăugate în paste, salate și alte preparate culinare delicioase.