Fotbal intern

Care sunt cei patru jucători de care vrea să scape CFR Cluj în această iarnă

05.01.2019 | 22:03
Care sunt cei patru jucatori de care vrea sa scape CFR Cluj in aceasta iarna

CFR Cluj se află pe primul loc în Liga 1 Betano, dar oficialii ardelenilor nu sunt mulțumiți de lotul formației din Gruia. FANATIK a aflat că trupa clujeană vrea să scape de mai mulți fotbaliști pentru a scădea salariile lor din suma totală pe care trebuie să o plătească lunar. Cei patru fotbaliști de care campionii vor să se despartă în această iarnă sunt Urko Vera, Robert Tambe, Giuseppe De Luca și Julio Baptista.

Așadar, CFR Cluj se va despărți de patru atacanți străini aduși în ultimii ani în Gruia, trei dintre ei chiar din această vară. Cel mai vechi din acest contingent este Urko Vera. Fotbalist cu prezențe în La Liga, Vera a ajuns la Cluj la începutul sezonului 2017/2018. Chiar dacă a înscris 5 goluri în 15 meciuri în turul sezonului, spaniolul nu a fost păstrat în a doua parte a sezonului și a fost împrumutat la Astra Giurgiu, unde a marcat doar un gol în 11 partide. Cât despre acest sezon, Vera nu a fost deloc în preferințele antrenorului Toni Conceicao și a prins doar două partide în acest sezon.

CFR Cluj vrea să scape de atacanții aduși în această vară

De altfel, atacantul l-a criticat pe tehnicianul portughez în AS“Adevărul este că mai am contract cu CFR Cluj până pe 30 iunie. Este un antrenor nou şi mulţi dintre cei care au jucat în sezonul trecut nu au primit prea mult credit. Pariază mai mult pe alţi jucători. După aceste două săptămâni de linişte o să vorbesc cu agentul meu şi vom vedea ce o să facem până la finalul lui ianuarie, dacă sunt oferte sau voi continua aici”, a declarat Urko Vera.

Urko Veraeste însoțit pe lista „curățeniei de iarnă” de alți trei atacanți aduși în această vară. Primul dintre ei este italianul Giuseppe De Luca, cel care a venit în România să își relanseze cariera la CFR Cluj, sub formă de împrumut de la Virtus Entella. De Luca nu s-a acomodat însă în țara noastră și a jucat doar în cinci partide pentru CFR Cluj, fără să aibă realizări notabile. Așadar, de Luca ar dori să se întoarcă în Italia iar cei de la CFR Cluj ar fi mai mult decât bucuroși să facă acest lucru.

Giuseppe De Luca este pe lista jucătorilor care pleacă în această iarnă de la CFR Cluj
Giuseppe De Luca este pe lista jucătorilor care pleacă în această iarnă de la CFR Cluj

Odată cu De Luca a ajuns la CFR Cluj și Robert Tambe. Chiar dacă sportivul din Camerun a prins mai multe meciuri decât De Luca, Tambe nu e nici el mulțumit de cei de la Cluj. De altfel, nici ardelenii nu mor de dragul lui, iar Robert a cerut să plece întrucât a pierdut contactul cu naționala țării sale. Urko Vera mai are contract până în vara lui 2019, De Luca este împrumutat până la finalul acestui sezon iar Robert Tambe are o înțelegere cu trupa din Gruia până în vara lui 2020. Astfel, dacă cei trei atacanți ar pleca de la CFR, campioana României ar putea face o economie de aproape 45.000 de euro.

Ce se întâmplă cu Julio Baptista, „lovitura de imagine” dată în vară de CFR Cluj

Tot în această vară a adus și cel mai galonat fotbalist care a trecut vreodată prin Liga 1 Betano. Este vorba despre „Bestia” Julio Baptista, fost jucător la Real Madrid, Arsenal sau AS Roma, care a strâns 47 de selecții și 5 goluri în naționala Braziliei. Cu toate acestea, problemele de sănătateși faptul că a revenit din activitate după o pauză de un an l-au ținut pe bancă pe Baptista, care a jucat numai 45 de minute pentru CFR în trei partide, două în Liga 1 Betano și returul coșmarului cu Dudelange. Astfel, nici Baptista nu mai este dorit de oficialii clujeni care căuta să îi rezilieze acestuia înțelegerea.

Julio Baptista a jucat doar 45 de minute în trei meciuri la CFR Cluj

CFR Cluj caută să renunțe la cei patru jucători pentru a face loc altor transferuri. Asta după ce patronul din umbră al campioanei, Neluțu Varga, le-a spus oficialilor formației din Gruia că trebuie să se autofinanțeze în campania de transferuri din iarnă.

  • 1 gol și o pasă decisivă au reușit cei patru atacanți ai CFR-ului în acest sezon. Ambele reușite au aparținut lui Tambe