News

Care sunt cele 10 alimente pe care să nu le ții niciodată în frigider! Nu au ce căuta

20.03.2019 | 16:06
Care sunt cele 10 alimente pe care să nu le ții niciodată în frigider!

Sunt multe reguli ce țin de așezarea alimentelor pe ușa frigiderului, în congelator, în raftul de diverse ori în compartimentele speciale și asta nu numai pentru a păstra ordinea, ci și pentru a menține alimentele la temperaturile potrivite și pentru a beneficia de modul de distribuire a aerului rece. Pe lângă aceste reguli, mai există și altele care interzic existența unor alimente în frigider.

Cele 10 alimente pe care să nu le ții în frigider

Acestea sunt: roșiile, busuiocul, cartofii, ceapa, avocado, usturoiul, pâinea, uleiul de măsline, cafeaua și mierea. Iar, dacă în cazul mierii ținute în frigider există riscul ca aceasta să se cristalizeze, în cazul cafelei, aceasta își va pierde din savoare, lucru valabil și pentru uleiul de mâsline. Cât despre pâine, e clar că se va usca mai repede decât cea ținută în afara frigiderului. Despre usturoi se știe că va germina, iar ceapa va mucegăi fiind ținută la temperatură scăzută.

Care sunt cele 10 alimente pe care să nu le ții niciodată în frigider! Nu au ce căuta
Acestea sunt: roșiile, busuiocul, cartofii, ceapa, avocado, usturoiul, pâinea, uleiul de măsline, cafeaua și mierea

Cum să depozitezi alimentele

  • Lactatele trebuie depozitate în locul cel mai rece al frigiderului, pe raftul din mijloc, aproape de spatele aparatului frigorific, căci frigiderul fiind deschis des, aerul cald pătrunde, astfel că acțiunea poate duce la fermentarea alimentelor.
  • Produsele din carne se depozitează în congelator ori pe raftul cel mai de jos pentru a împiedica contaminarea încrucișată. Dacă nu se găsește loc acolo, recomandat este să fie pusă direct în congelator.
  • Legumele și fructele trebuie împachetate în pungi de hârtie, apoi așezate în lăzile special destinate lor, pentru a fi ferite de umezeală.
  • Untul și cașcavalul, subiectul sensibil al frigiderului. Multă lume consumă aceste două alimente și asta chiar zilnic. De regulă, cele două se pun pe unul dintre grătarele din interiorul frigiderului. Însă, nu este greșit nici să fie depozitate pe ușa aparatului frigorific.
  • Ouăle, cel mai des întâlnit aliment în frigiderele oamenilor, indiferent de nație, surprinzător, dar nu se păstrează în stativul special de pe ușa frigiderului. Acestea se păstrează în ambalajul lor special, în cel mai răcoros loc al aparatului frigorific.