ADVERTISEMENT
News

Care sunt cele 4 județe din România unde s-au înregistrat 32% din totalul de cazuri de Covid-19 din țara noastră

Autor: Flaviu Popa | 22.09.2020 | 19:59
Care sunt cele 4 județe din România unde s-au înregistrat 32% din totalul de cazuri de Covid-19 din țara noastră
Vâlcea ar putea fi primul județ care intră în stare de urgență. Foto: Pixabay

Bucureștiul alături de 4 județe din România au „produs” 30% din cazurile de coronavirus din ultima săptămână din România.

ADVERTISEMENT

Peste 30% din totalul cazurilor de Covid-19 înregistrate în România au fost depistate în București, Iași, Cluj, Timiș și Suceava.

Anunțul oficial a fost făcut de Institutul Național de Sănătate Publică, cifrele fiind valabile pentru perioada 14-20 septembrie.

ADVERTISEMENT

Iași, Cluj, Timiș și Suceava înregistrează un număr mare de cazuri de infectare cu Covid-19

În săptămâna 14 – 20 septembrie, 32,8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timiş şi Suceava”, precizează INSP, conform Digi 24.

INSP precizează că 32% din totalul persoanelor decedate în urma infecției cu Covid au fost înregistrate în București, Maramureș, Bihor, Hunedoara și Prahova.

ADVERTISEMENT

În 11 județe, cărora li se adaugă municipiul București, a fost înregistrată o rată de incidență cumulată de peste 100 de cazuri la suta de mii de locuitori.

Un trend ascendent care privește evoluția Covid-19 a fost înregistrat în 15 judeţe, conform sursei citate: Alba, Botoşani, Cluj, Covasna, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oficiale, 1 din 23 de cazuri depistate au fost identificate la personalul medical. De menționat că 80.7% din totalul deceselor a fost înregistrat la persoane cu vârsta de peste 60 de ani. La fel ca și până acum, bărbații sunt mai vulnerabili acestei boli, astfel că 59.8% din persoanele decedate sunt de sex masculin.

95% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată. Principalele comorbidități identificate sunt afecţiunile cardiovasculare, diabetul, afecţiunile neurologice, renale, obezitatea, afecţiunile pulmonare și neoplasmul.

ADVERTISEMENT

În România au fost identificate 208 de focare de infecție cu Covid-19, dintre care 44 în unități medico-sanitare, 38 în centre rezidențiale pentru vârstnici sau copii, 33 în unități de producție, 15 în instituții publice, 13 învățământ, 2 HoReCa sau 2 club sportiv.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!