Fotbal international

Care sunt cele mai bogate cluburi de fotbal din lume şi în timp de coronavirus. Cinci echipe din Premier League în top 10!

23.04.2020 | 12:57
Care sunt cele mai bogate cluburi de fotbal din lume si in timp de coronavirus Cinci echipe din Premier League in top 10
care sunt cele mai bogate cluburi din lume şi în timp de coronavirus. Cinci cluburi din Premier League în top 10. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Suntem în plină pandemie de coronavirus în întreaga lume, dar fotbalul continuă să îşi facă socotelile lui, stabilind chiar şi aşa ierarhii pe baza veniturilor înregistrate.

FC Barcelona este liderul

Să vedem cum arată, la această oră, cele mai bogate zece cluburi din fotbalul european, pentru că din afara continentului nostru nici un alt club din lume nu se poate apropia.

ADVERTISEMENT

Topul este condus de Barcelona, cu un venit pe anul în curs de 840 de milioane euro, bani rezultaţi după cum urmează: 159 milioane din vânzare bilete, 298 milioane din drepturi TV şi 393 din drepturi comerciale.

Marea rivală Real Madrid ocupă locul secund

Pe locul 2 se află marea rivală a catalanilor, Real Madrid, cu un total de 757 milioane euro, dintre care 354, partea cea mai mare, 354 milioane rezultând tot din drepturile comerciale.

ADVERTISEMENT

În acest top 10 preponderenţa aparţine însă cluburilor din Premier League. Nu mai puţin de cinci se regăsesc în această ierarhie, semn al forţei deosebite pe care o are întrecerea din Anglia.

Prima dintre echipele din Anglia e Manchester United

Primul din cele cinci este Manchester United, situat pe treapta de bronz, deşi trofeele au cam ocolit în ultimii ani Old Trafford. Notăm în dreptul diavolilor roşii suma de 711 milioane euro.

ADVERTISEMENT

Pe poziţia a patra se situează singurul club german, Bayern Munchen, care domină Bundesliga per total de o manieră autoritară. Bayern Munchen are venit 660 milioane euro.

PSG vine înaintea a trei cluburi din Premier League

În spatele bavarezilor s-a aşezat singura reprezentantă a fotbalului francez, PSG, clubul patronat de şeicii din Qatar. 636 milioane euro este venitul celor din Oraşul Luminilor.

ADVERTISEMENT

După care urmează monopolul britanic: Manchester City pe locul 6, 610 milioane, dar şi o lovitură teribilă din partea UEFA primită recent, interdicţia de a juca doi ani în cupele europene.

Juventus Torino încheie topul primelor zece

Pe locul 7 vine liderul autoritar din acest sezon din Premier League, Liverpool, la doar şase milioane distanţă de City. Pe locul 8 Tottenham, prima dintre cele trei grupări londoneze.

Chelsea e în spate, pe locul 9, cu 513 milioane şi Top 10 îl închide clubul unde joacă acum Cristiano Ronaldo. Juventus e singgura echipă sub cota de 500 de milioane euro, 459 milioane.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită