Cercetările efectuate în ultima perioadă au constatat care sunt cele mai dăunătoare alimente procesate. Specialiștii spun ce nu trebuie să cumperi niciodată din comerț pentru că afectează sănătatea organismului uman.
Produsele procesate nu lipsesc din niciun magazin sau supermarket. Sunt la îndemâna tuturor clienților, însă experții trag un semnal de alarmă în această privință. Ei au realizat o listă cu cele mai nesănătoase. Se găsesc în comerț.
Alimentele ultraprocesate au un impact negativ asupra organismului. Printre acestea se numără cele care sunt gata de consumat, cum ar fi carnea de orice fel și fructele de mare. Acestea prezintă un risc foarte ridicat pentru sănătate.
De asemenea, specialiștii recomandă să se evite cu orice preț băuturile îndulcite artificial sau cu zahăr. Băuturile răcoritoare atunci când sunt consumate cu regularitate pot să determine o creştere a anumitor boli, cum ar fi diabetul de tip 2.
Totodată, pe lista de cumpărături nu trebuie să se găsească produsele ultraprocesate, ideale pentru micul dejun. Mai mult, deserturile pe bază de lactate sunt alimentele procesate care nu sunt recomandate a fi mâncate foarte des.
Alimentele procesate se găsesc pe rafturile magazinelor și sunt pe placul multor cumpărători. Aceștia le achiziționează pentru că sunt practice și nu trebuie să petreacă mult timp în bucătărie, în fața aragazului.
Nutriționiștii transmit că, de fapt, ele trec printr-un proces industrial intens de transformare. Prin urmare, producătorii le trec prin mai multe etape de procesare, care adaugă diverse ingrediente artificiale sau rafinate. În plus, se utilizează aditivi chimici.
De asemenea, alimentele procesate au în compoziția lor, în general, ingrediente care nu sunt folosite în mod obișnuit la gătitul de acasă. Printre acestea se află îndulcitorii artificiali, aromele, coloranții, conservanții, emulgatorii și grăsimile hidrogenate.
Toate aceste procese au scopul de a îmbunătăți gustul, textura și durata de conservare. Mai mult, sunt utilizate pentru a aduce un plus aspectului pe care îl are fiecare produs procesat în parte, atunci când ajunge la vânzare.