Cele mai utilizate coduri PIN pentru carduri. Trebuie să eviți aceste combinații, deoarece hackerii le pot ghici foarte ușor. Ce recomandă experții?
Atunci când vine vorba despre codul PIN al cardului bancar, este nevoie de foarte multă atenție. Multe persoane au numere care sunt ușor de ghicit, iar datele lor pot fi într-un mare pericol.
Frauda cu carduri de credit și de debit reprezintă o problemă mare. În 2022, în Marea Britanie au fost raportate pierderi în valoare de 556,3 milioane de lire sterline în urma fraudelor cu carduri, după cum arată finder.com.
Contul fraudat mediu a pierdut suma de 204 lire sterline. Având în vedere aceste cifre, este nevoie de mai multă securitate în privința cardurilor de credit și de debit.
Jake Moore, consilier global de securitate cibernetică la ESET, a precizat că e foarte important să nu se folosească coduri de acces simple, care pot fi ghicite foarte repede.
“Prin utilizarea unor coduri de acces simple sau ușor de ghicit, le permite atacatorilor să țintească mai ușor oamenii.
Oamenii continuă să folosească coduri PIN care sunt utilizate în mod obișnuit sau cele care au legătură cu ei și sunt ușor accesibile, cum ar fi datele de naștere”, a declarat acesta pentru MailOnline, citat de stiridiaspora.ro.
Atunci când alegi codul PIN, nu trebuie să optezi pentru combinații simple, formate din aceleași cifre. Printre cele mai utilizate coduri se numără următoarele:
Pe de altă parte, dacă vrei un cod PIN pe care nimeni să nu-l ghicească, atunci ai putea opta pentru altfel de combinații, care să includă cifre diferite. Printre cele mai greu de ghicit combinații sunt:
În plus, Moore recomandă managerii de parole, care oferă un nivel mai mare de securitate. Aceștia ajută la reținerea codurilor complexe și pot să genereze coduri PIN aleatorii, riscul de fraudă fiind mult mai redus.
Nordpass a precizat tendința multor persoane de a opta pentru parole slabe, foarte ușor de ghicit. Una dintre cele mai utilizate este “123456”, care e foarte ușor de ghicit pentru cei care vor să spargă contul cuiva.
“Parolele sunt poarta de acces la viețile noastre digitale. Este esențial să avem grijă de securitatea noastră cibernetică”, a spus Jonas Karklys, CEO-ul Nordpass.
Experții recomandă utilizarea unui manager de parole și a codurilor complexe și unice, astfel încât să ai parte de securitate a datelor tale online.