A doua cea mai în vârstă persoană din New York tocmai și-a sărbătorit cea de-a 112-a aniversare. Louise Jean Signore spune că faptul că a rămas celibatară, s-a străduit să ducă o viață activă, și s-a hrănit cu rețele italienești, a ajutat-o să trăiască atât de mult.
Louise Jean Signore, care s-a născut pe 31 iulie 1912, în Harlem, nu a crezut niciodată că va trăi atât de mult. În 2018, ea a declarat pentru New York Post că obișnuia să se uite cu admirație la persoanele în vârstă de 100 de ani, atunci când s-a alăturat pentru prima dată centrului local pentru vârstnici.
Șase ani mai târziu, ea a trăit mai mult decât toți frații ei mai mici și s-a alăturat rândurilor mici, dar în creștere, de supercentenari: oameni care trăiesc până la 110 ani și peste. Deși supercentenarii sunt rari, din ce în ce mai mulți oameni ajung să trăiască un secol, scrie Business Insider.
Se estimează că numărul centenarilor din SUA va crește de peste patru ori, de la aproximativ 101. 000 în 2024 la 422. 000 în 2054, conform Pew Research Center. Nu este de mirare, așadar, că mulți dintre ei mai tineri doresc să le cunoască secretele acestor longevivi (deși genele și șansa joacă probabil un rol important în longevitatea lor).
Iată ce crede Signore că a ajutat-o să trăiască până la 112 ani. În primul rând, că a rămas celibatară. „Acesta este motivul pentru care trăiesc. De aceea sunt bine, pentru că nu m-am căsătorit… fără căsătorie, fără copii. Prefer să fiu singură”, a declarat ea săptămâna trecută pentru The New York Post. „Când ești căsătorit ai o mulțime de probleme”, a adăugat ea.
Ea nu este singura centenară care își atribuie longevitatea faptului că nu s-a căsătorit niciodată. Business Insider a raportat anterior că Joyce Preston, o centenară din Marea Britanie, recomandă același lucru. Cercetările sunt contradictorii în ceea ce privește influența statutului relațional al unei persoane asupra longevității sale.
Se pare că este vorba de avantajele și dezavantajele circumstanțelor individuale. De exemplu, un studiu din 2020 publicat în revista SSM – Population Health a constatat că persoanele care erau căsătorite aveau mai multe șanse să trăiască cu doi ani mai mult decât cele care nu erau căsătorite.
Cu toate acestea, un alt studiu, publicat în 2022 în JAMA Network Open, cu participanți din Asia de Est, a constatat că femeile căsătorite nu par să beneficieze la fel de mult de căsătorie ca bărbații, probabil pentru că se aștepta ca ele să preia majoritatea muncii domestice și a îngrijirii copiilor.
Signore nu bea și nu fumează, are o rutină strictă și a fost foarte activă de-a lungul vieții. A înotat des și a mers pe jos peste tot pe unde a putut, a relatat New York Post în 2018. Când s-a pensionat, a început să joace bocce (un joc italian asemănător cu popicele) în fiecare dimineață, să înoate și să meargă cu bicicleta în fiecare după-amiază, iar seara să danseze.
Chiar și după ce a trebuit să înceteze să mai facă sport, deoarece starea sa de sănătate s-a deteriorat, a continuat să facă exerciții de mobilitate și încă mai merge pentru a face puțină mișcare atunci când nu poate ieși afară, a declarat vecina sa pentru New York Post săptămâna trecută.
Signore crede, de asemenea, că dieta ei a ajutat-o să ajungă la 112 ani. „Am fost crescută cu mâncare foarte bună”, a declarat ea pentru New York Post în 2019. „Mâncarea italiană este foarte bună pentru sănătate”, spune ea.
„Am avut salată, fructe și legume în fiecare seară”, a declarat ea publicației în 2018. „Și aveam întotdeauna vin pe masă. Aveam prăjituri și sucuri doar duminica”. Ea încă adaugă sos de roșii, usturoi sau ulei de măsline la mesele sale, ingrediente cheie ale bucătăriei mediteraneene, care a fost votată cea mai sănătoasă dietă pentru al șaptelea an consecutiv în acest an.