ADVERTISEMENT
Sport

Care sunt favoritele să prindă semifinalele la Euro 2020! De ce nu e Belgia în top

Favoritele Euro 2020 au trecut in corpore de faza grupelor, dar drumul până la semifinale e presărat cu multe greutăți.
Autor: Traian Terzian | 26.06.2021 | 18:47
Care sunt favoritele să prindă semifinalele la Euro 2020! De ce nu e Belgia în top
Favoritele Euro 2020 au trecut in corpore de faza grupelor, dar drumul până la semifinale e presărat cu multe greutăți. Sursă foto: Sport Pictures

Cele mai solide prestații în faza grupelor le-au avut Italia, Belgia, Olanda și într-o oarecare măsură Anglia, în timp ce Grupa F a oferit emoții la nivel maxim.

ADVERTISEMENT

Unele sincope avute de echipele mari au dus ca în optimile de finală să avem două meciuri extrem de tari: Belgia – Portugalia și Anglia – Germania.

Franța, principala favorită să ajungă în semifinalele Euro 2020

Mai mult sau mai puțin, toate cele 16 formații rămase în competiție la Euro 2020 se gândesc la trofeu, însă până acolo drumul este lung, iar noi ne-am propus să vă arătăm care sunt favoritele să ajungă în semifinale.

ADVERTISEMENT

Prima șansă pentru un loc în careul de ași o are campioana mondială în exercițiu, Franța, căreia Unibet i-a oferit o cotă de 2,08. Naționala ”cocoșului galic” joacă în optimi pe Arena Națională împotriva Elveției, iar apoi, în sferturi, va da peste învingătoarea duelului Croația – Spania.

După un început în forță cu victorie în fața germaniei, trupa lui Didier Deschamps a încheiat greoi cu două remize cu Ungaria și Portugalia, dar a prins locul 1 în ”grupa morții”. Avantajul francezilor îl reprezintă faptul că Elveția pare un adversar la îndemână, iar Croația și Spania au arătat destul de mari lacune.

ADVERTISEMENT

Italia și Spania ar trebui să fie în Top 4

Fără doar și poate, cel mai accesibil culoar l-a prins Olanda, care și-a câștigat lejer Grupa C. Batavii întâlnesc Cehia în optimi, iar apoi vor da piept cu Danemarca (4-0 cu Țara Galilor în primul meci din optimi) pentru un loc în semifinale.

Acest traseu destul de facil, coroborat cu forța ofensivă arătată de oamenii lui Frank de Boer i-a făcut pe aceștia favoriți pentru un loc între semifinaliste, Unibet oferind pentru această variantă o cotă de 2,18.

ADVERTISEMENT

Podiumul este completat de reprezentativele Italiei și Spaniei, cărora Unibet le-a dat cotă de 2,33. ”Squadra azzurra” a arătat un fotbal-șampanie, însă au ghinionul ca în sferturi să dea peste învingătoarea dintre Belgia și Portugalia.

Austria, cele mai mici șanse de semifinale

”Dracii roșii” sunt lideri în clasamentul FIFA, erau creditați la începutul competiției între primele trei favorite la câștigarea trofeului, dar parcursul pe care îl au în fazele eliminatorii au mai schimbat datele problemei. Astfel, belgienii au acum o cotă de 2,48 pentru a intra în semifinale.

ADVERTISEMENT

Tabloul favoritelor este întregit de alte trei nume mari ale fotbalului european. Unibet a decis să ofere o cotă de 2,60 pentru Anglia, Germania și Danemarca pentru un loc între primele patru, în timp ce pentru Portugalia cota este de 3,75.

Formațiile considerate cu cele mai mici șanse de semifinale sunt Austria (cotă 17,00 la Unibet), Elveția (cotă 12,00 la Unibet) și Ucraina (cotă 10,00 la Unibet).

ADVERTISEMENT

  • (P) 2,18 este cota UNIBET ca Olanda să ajungă în semifinale la Euro 2020. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1