Fotbal intern

Cine sunt jucătorii infectați cu coronavirus la Chindia? Meciul de la Iași, în pericol de amânare!

20.08.2020 | 20:59
Cine sunt jucatorii infectati cu coronavirus la Chindia Meciul de la Iasi in pericol de amanare
ADVERTISEMENT

Marcel Ghergu, președintele Chindiei Târgoviște, a confirmat faptul că există doi fotbaliști ai echipei infectați cu COVID-19. Cei doi sunt Laurențiu Corbu (26 de ani) și portarul Mihai Aioani (20 de ani).

UPDATE 20 august, ora 20:15 / Sunt șanse foarte mari ca meciul Poli Iași – Chindia, din prima etapă a Ligii 1, să fie amânat din cauza apariției a două cazuri de coronavirus la formația dâmbovițeană.

ADVERTISEMENT

„Ieri a avut loc o întâlnire între reprezentații FRF, LPF, ministrul Sănătății și ministrul Sportului. Așteptăm din clipă în clipă o modificare la ordinul despre care am vorbit despre atâtea ori, care își propune să fluidizeze organizarea competițiilor sportive. Ce înseamnă modificarea ordinului? Înseamnă o integrare a principiilor care care stau la baza protocolului UEFA, în sensul în care, cel puțin la nivelul discuțiilor, pentru că încă nu a apărut în Monitorul Oficial. Înseamnă să trasăm o graniță foarte clară între cei testați pozitiv și cei testați negativ. Cine e testat pozitivi urmează să fie izolat, iar cei testați negativ își vor continua activitatea,în baza acelui test. Ar putea exista un reprezentat DSP care să se ocupe de competițiile sportive. Și ar fi vorba de integrarea regulii UEFA, potrivit căreia, dacă ai 13 jucători valizi, dintre care cel puțin un portar, poți juca. 

Legat de meciul Poli Iași- Chindia, dacă nu intervine nicio modificare a ordinului în cursul zilei de azi sau cel târziu mâine, este foarte posibil să fie amânat! Trebuie să se respecte regulile în vigoare.

ADVERTISEMENT

Există şanse foarte mari să nu putem duce competiția la bun sfârșit dacă nu vom clarifica toate lucrurile cu DSP. Meciurile pot fi reprogramate o singură dată. Dacă nu vom avea o practică unitară la nivelul DSP-urilor, vom ajunge în situaţia ca intervenția DSP să dezechilibreze competiţia”, a declarat Justin Ștefan, secretarul general al LPF.


”Cei doi jucători au fost izolați, iar în după-amiaza asta vor fi internați. Dar, se simt bine, nu au simptome. Singura parte pozitivă, ca să zic așa, este faptul că, ăsta…, Corbu este accidentat de trei săptămâni, el n-a interacționat, s-a pregătit separat.

ADVERTISEMENT

Mai rămâne problema lui Aioani, care două zile a făcut individualizare cu portarii, deci nici el nu a interacționat cu ceilalți jucători”, a declarat Ghergu pentru Digisport.

”Jucătorii sunt izolați la domiciliu”

Întrebat dacă echipa sa va evolua duminică în prima etapă a Ligii 1 contra celor de la Poli Iași, Ghergu a spus: ”Ceilalți jucători sunt toți negativi, am făcut ieri testul. Pot să și repet testul, dar așteptăm ca cei de la DSP să termine ancheta epidemiologică și mai apoi vom vedea.

ADVERTISEMENT

Eu nu știu acum dacă noul protocol, despre care s-a vorbit, a intrat deja în vigoare. Cunoaștem doar la nivel de zvon.

Noi i-am informat pe cei de la LPF, așteptăm acum. Jucătorii sunt izolați de aseară la domiciliu”, a adăugat Ghergu.

Chindia va continua și în acest sezon în Liga  1

Chindia Târgoviște s-a salvat de la retrogradare după ce s-a decis ca viitorul campionat să aibă 16 echipe în loc de 14. Chindia a terminat pe locul 14 în Liga 1 și a jucat un baraj cu ocupanta locului trei din Liga a doua, CS Mioveni.

În prima etapă, Chindia ar trebui să evolueze în deplasare cu Poli Iași, partida fiind programată pentru duminică, 23 august, de la ora 16:00.

Liga 1, programul etapei 1

Vineri, 21 august

  • ora 18:15 FC Argeș – FC Botoșani

Sâmbată, 22 august

  • ora 15:30 Viitorul – UTA Arad
  • ora 18:00 Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova
  • ora 21:00 Astra Giurgiu – FCSB

Duminică, 23 august

  • ora 16:00 Poli Iași – Chindia
  • ora 18:00 Academica Clinceni – CFR Cluj

Luni, 24 august

  • ora 18:00 FC Voluntari – Gaz Metan Mediaș
  • ora 21:00 Dinamo București –FC Hermannstadt
ADVERTISEMENT